VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Kvartet pojačanja na ”Pećini” – početak priprema zakazan za 8. jul

U fudbalskom klubu Budućnost Krušik radi se punom parom na sklapanju tima koji će pokušati da odgovori na izazove koji predstoje u novoj sezoni Srpske lige Zapad, a u prilog tome stižu vesti da je valjevska ”Stara dama” nakon potpisivanja ugovora sa Veljkom Marjanovićem dogovorila saradnju sa još četvoricom talentovanih fudbalera iz Kolubarskog okruga.

Najpre je angažovan mladi krilni fudbaler Marko Kiselčić (2004, Valjevo), koji je bio jedan od nosilaca omladinske selekcije ubskog Jedinstva, a nosio je još i dres Vrelo Sporta, kao i dorćolskog GSP Poleta.

Ubrzo nakon toga, obelodanjen je dolazak supertalentovanog ofanzivca Vukašina Pavlovića (2003, Valjevo), ubitačnog golgetera s Uba, koji je pored matičnog Jedinstva branio boje i Vrelo Sporta, kao i niškog Radničkog.

Zadnju liniju ojačao je Nemanja Steljić (2003, Valjevo), nekadašnji fudbaler ubskog Jedinstva, Vrelo Sporta, Divaca, a inače bivši polaznik mlađih kategorija svog novog – starog kluba.

Na poziciji golmana, dogovorena je saradnja sa uskoro punoletnim Markom Živkovićem (2006, Valjevo), doskorašnjim čuvarom mreže lajkovačkog Železničara, koji je prošao mlađe selekcije Crvene zvezde, Čukaričkog i TSC-a, te je jasno o kakvom potencijalu je reč.

Postoje dobre šanse da se okosnica tima koji je ostvario veliki uspeh u vidu osvajanja visokog četvrtog mesta u Srpskoj ligi Zapad zadrži, što bi nesumnjivo bilo od presudnog značaja za eventualno ponavljanje datog dostignuća, uz čak potencijalnu nadogradnju, mada je o bilo kakvim ambicijama i detaljnim planovima isuviše rano govoriti.

Pozicija srpskoligaša, kao i dalje poluprofesionalnih timova, nezavidna je u pogledu toga da se za igrače, budući da zvanični ugovori ne postoje, ne može dobiti obeštećenje, te timovi iz viših rangova olako kupe istaknute pojedince, usled čega se bilo kakve visoke ambicije usko vezuju za postojanje nekog izvora finansiranja od strane privatnika i opštine, ostavljajući prostor za eventualno sportsko čudo.

Isto tako, Budućnost većini konkurentnih timova ne može finansijski da isparira, a najsvežiji primer za tu tvrdnju svakako je prelazak jednog od najboljih fudbalera ”Stare dame” tokom minule sezone, Pavla Stojanovića, u redove Zlatibora, koji je pomenutom napadaču ponudio višestruko jaču platu, te prepreka za dogovor apsolutno nije bilo.

Ideja trenera Koste Markovića, kao i kompletnog sportskog sektora, jeste da gro ekipe bude sačinjen od Valjevaca, uz želju da se uspostavi saradnja sa što većim brojem klubova u gradu, među kojima su i zonaši Radnički i Junior, što bi bio putokaz ka možda i Prvoj ligi u nekom skorijem periodu.

Pripreme prvog tima Budućnosti startuju u ponedeljak, 8. jula, kada će biti obavljena i prozivka.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *