VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Fudbal Valjevci u svetu

Đermanović sa OFK-om pokorio Srpsku ligu Beograd

OFK Beograd valjevskog fudbalera Aleksandra Đermanovića osvojio je titulu u Srpskoj ligi Beograd, pobedivši juče službenim rezultatom BSK iz Borče, čiji igrači nisu doputovali na Karaburmu, i na taj način obezbedivši plasman u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije. Talentovani štoper, kojem je ovo drugi mandat među ”Romantičarima”, bio je standardan u postavi svog tima tokom prolećne polusezone, otkako je zimus stigao na pozajmicu iz Crvene zvezde.

Aleksandar Đermanović (FOTO: FK Zemun)

Beograđani su prvenstvo završili sa 67 osvojenih bodova, koliko je imao i Zemun, koji je ostao drugoplasiran, usled lošijeg međusobnog skora i gol-razlike od svog ljutog rivala. Na polusezoni, OFK je bio peti na tabeli, s 24 osvojena boda, da bi u drugom delu ostvario čak 14 pobeda, uz samo jednu utakmicu koja je završena nerešeno.

Inače, klub sa Karaburme oformio je preko zime ekipu sačinjenu od igrača koji su izuzetno poznati u domaćim fudbalskim krugovima, od koje se i očekivalo da napadne sam vrh ligaške tabele, a među njima su, uz pomenutog Valjevca kao jednog od najmlađih, bili Andrija Kaluđerović, Filip Kasalica, Milan ”Lola” Smiljanić, te od ranije Darko Gojković, nesuđeno pojačanje fudbalskog kluba Budućnost Krušik prethodnog leta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OFK BEOGRAD (@ofkbeograd1911)

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *