VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Junior s novim trenerom i podmlađenim sastavom počeo pripreme za novu sezonu i zonaške izazove

Novi član novoformirane Zone ”Drina” i aktuelni šampion Kolubarske okružne lige, Junior iz Novog naselja, započeo je pripreme za sezonu 2024/25, pod vođstvom novog šefa struke i s podmlađenom ekipom, u nešto manjem sastavu, zbog privatnih obaveza pojedinih fudbalera. Na inicijalnom treningu se, pored nekolicine starosedalaca, pojavilo i par novajlija, a početak rada u punom intenzitetu očekuje se kroz par dana.

Dosadašnjeg šefa stručnog štaba, Bratislava Bracu Radenkovića, zamenio je Saša Đoković, kojem će u budućem periodu pomagati dojučerašnji prvotimac Juniora, Darko Panić.

Što se promena u igračkom kadru tiče, Novo naselje su napustili sjajni čuvar mreže Dejan Vićentijević (fakultetske obaveze), Aleksandar Jovanović, Branko Đurđević (prelazak u školu fudbala) i vremešni majstor fudbala Miroslav Mitrović.

Junior je tokom prethodnih nekoliko dana obelodanio dolazak četvorice novih fudbalera, pri čemu je reč o mladim igračima, te je jasan plan o podmlađivanju ekipe, koja bi trebalo da izdrži intenzitet igranja u zoni, uz znatno veću odgovornost i posvećenost, nego što je to slučaj u petom rangu.

Prva akvizicija tima iz Novog naselja ovog leta jeste dokazani golman Petar Todorić (2000), koji u isti stiže iz Proletera iz Bajevca, a iza sebe ima zavidno iskustvo, pošto je branio boje valjevskog Radničkog, ubskog Radnika, Divaca, Kolubare 2, a bio je deo mlađih selekcija Šampiona iz Novog naselja, Senjaka, Radničkog, Budućnost Krušika, kao i šabačke Mačve.

Iz mioničke Ribnice stigao je talentovani krilni fudbaler Dejan Vujić (2005), koji je u istoj sticao iskustvo igranja zonskog ranga. Prošao je školu valjevske Budućnosti i šabačke Mačve.

Navalu je pojačao i Nemanja Žarković (2005), doskorašnji fudbaler Osečine, koji je pre mandata u belo-plavom dresu branio boje Divaca, a u mlađim selekcijama nosio je dres valjevskog Senjaka i šabačke Mačve.

Veliko pojačanje stiglo je i u vidu Stefana Grujičića (2003), već dovoljno iskusnog defanzivca, koji igra na poziciji štopera i desnog beka, a u dosadašnjem delu karijere igrao je za valjevsku Budućnost, s kojom je osvojio Kolubarsko-mačvansku zonu u sezoni 2021/22, Strmovo, Ribnicu i Standard VA 2023.

Najskorija pridošlica u Novo naselje jeste još jedan čuvar mreže, Anđelko Radovanović (2002), koji je u prethodnom periodu nastupao za Divce, a pre toga je kompletnu karijeru proveo u Radničkom s Petog puka, te se sa malopre pomenutim Todorićem i te kako poznaje, a svime ovime, Junior dobija veliku sigurnost pozadi, što je jedan od preduslova za uspešne rezultate.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *