VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Promene u “Staroj dami” – pojačanja u stručnom štabu, sportskom sektoru i igračkom kadru, odlazak paklenog dua

Nakon jedne izuzetno uspešne sezone i osvajanja visokog četvrtog mesta u Srpskoj ligi Zapad, čelnim ljudima fudbalskog kluba Budućnost Krušik bilo je jasno da će teško moći da zadrže veći deo tima, uzimajući u obzir ozbiljne ponude iz finansijski jačih ekipa, među kojima ima i onih iz takmičenja višeg stepena. Stoga se prve vesti vezane za “Staru damu” tiču upravo odlazaka, a “Pećinu” su napustili brzonogi krilni napadač Nemanja Panić, koji se vratio u šabačku Mačvu, kao i sjajni golgeter Pavle Stojanović, koji karijeru nastavlja u čajetinskom Zlatiboru.

Ipak, na vreme su postavljeni temelji za dalji rad, ustanovljene su pozicije u upravnoj garnituri, te su definisani ciljevi i planovi za blisku budućnost. Na čelo kluba, što je najavljeno još proletos, došao je Ilija Pavlović, prema čijim rečima se svi u klubu nadaju da bi kroz naredne tri godine potencijalno mogao da se napadne plasman u rang iznad trenutnog, uz istovremena infrastrukturna ulaganja i posvećivanje pažnje mlađim selekcijama, kao i školici fudbala.

Na mesto sportskog direktora doveden je proslavljeni valjevski fudbaler Aleksandar Đukić, a trener Kosta Marković dobio je ispomoć u stručnom štabu, budući da je na poziciji pomoćnog trenera dogovorena saradnja sa Radovanom Markovićem.

Prva pridošlica na “Pećinu“, kada je reč o igračkom kadru, jeste Veljko Marjanović, talentovani levi bek rođen u Valjevu 9. avgusta 2005. godine. Pomenuti fudbaler prošao je mlađe kategorije ubskog Jedinstva, a prethodne sezone, u Omladinskoj ligi Srbije, bio je standardan, odigrao je 28 mečeva i upisao je tri asistencije.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *