VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

VA SPORT otkriva: Sprema se velika reforma u KK Metalac

Nakon fenomenalnog starta sezone i jasnih ambicija da se plasiraju u ABA 2 ligu, odlaskom Čarlsa Meninga i Džordena Dafija, sve nade KK Metalac su pale u vodu.

Ipak, Valjevci se tu neće zaustaviti, o čemu je govorio i predsednik kluba Vladan Janković, dok se prema našim saznanjima, za narednu sezonu, sprema izuzezno kvalitetan tim, koji će biti konkurentan za šampionsku trku i plasman u drugo po kvalitetu regionalno takmičenje.

Ono što se postavlja kao prvo pitanje, jeste trenutni sastav, kako trenera tako i igrača koji bi mogli da ostanu u klubu.

Što se tiče trenerskog kadra, iako je u prvi mah najavljeno “domaće rešenje”, Metalac će ipak razmatrati i opcije van Valjeva. Očekuje se da se to pitanje reši što pre, kako bi trener mogao da selektira igrače po svojoj meri, uz visok budžet za uslove domaćeg prvenstva.

FOTO: KSS

Kako trenutno stvari stoje u igračkom kadru, u klubu ostaju sigurno samo kapiten Marko Bajić, kao i Valjevci Janković i Teofilović. Od ostatka tima, jedini igrač koji se nalazi na raskrsnici je Nikola Stefanović, dok će svi ostali najverovatnije napustiti Valjevo.

Jedan od najboljih košarkaša Metalca u protekle dve godine, Uroš Luković, dobio je nekoliko ponuda, a prema našim saznanjima, u opticaju su pre svega opcije iz domaće lige. Pored njega, usled sjajne sezone, Ibrahim Durmo će se verovatno nagraditi znatno unosnijim ugovorom u inostranstvu.

FOTO: Sport Zapada

Što se tiče ostatka trenutnog rostera, nekoliko igrača nije zadovoljilo kriterijume stručnog štaba, dok će se za pojedine jednostavno potražiti kvalitetnije zamene.

Metalac će naredne sezone sigurno imati nekoliko Amerikanaca, dok će se težiti balansu između iskustva i mladosti. Cilj je da se sa kvalitetnim i iskusnim nosiocima igre koji će doneti sigurnost, uz pojedine neafirmisane strance, napadne plasman u ABA 2 ligu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *