VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Vaterpolo

Valis pred mnogobrojnim izazovima

Seniorski tim vaterpolo kluba Valis počeo je pripreme za novu sezonu 17. jula na bazenima SRC Petnica.

Na početku priprema, šef stručnog štaba Miloš Saković nije bio prisutan jer je bio sa B reprezentacijom Srbije u Iranu. Treninzima prvotimaca je privremeno rukovodio Dragan Milošević, koji je imao na raspolaganju sve igrače koji konkurišu za prvi tim, osim crnogorskih internacionalaca Dimitrija Obradovića i novajlije Nikole Brkića, koji će se priključiti pripremama u narednim danima.

U klubu su se desile značajne izmene u odnosu na prethodnu sezonu, jer su igrači Nikola Bursać, Matija i Bogdan Gavrilović, Stefan Arsenović, Milutin Pošmuga, Andreja Šofranac, Miloš Popadić i Radosav Virijević napustili redove Valisa. Ipak, ključni igrači poput kapitena Aleksandra Kovačevića, Radanovića, Nikolova, Baucala i Obradovića ostaju u timu.

Kako bi nadomestio odlaske, Valis je dovela osam novih igrača. Neki od njih su Aleksa Petrovski, Dragoljub Rogač, Đorđe Stanić, Luka Borovićanin i golman Veljko Tomić, koji će biti važna pojačanja za tim. Ostala pojačanja uključuju Matiju Vlahovića, Petra Mitrovića i Nikolu Brkića.

Valis će se u novoj sezoni suočiti s izazovima u Regionalnoj ligi, Super ligi, Kupu Srbije i Euro kupu, koji startuje 20. septembra.

Klub ima ambicije da ostvari značajan uspeh u svim ovim takmičenjima, ali za to su potrebna ozbiljna finansijska sredstva.

Ljudi iz VK Valis se nadaju da će sponzori i Grad Valjevo podržati klub u narednom periodu kako bi ostvarili svoje ciljeve.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *