VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Utakmica bez golova na ”Pećini” u senci monodrame njenog glavnog delioca pravde

Fudbaleri Budućnost Krušika remizirali su na domaćem terenu sa ekipom Vrelo Sporta u utakmici bez pogodaka, u okviru 10. kola Srpske lige Zapad. Trenutno su šestoplasirani, sa skorom od četiri pobede, četiri remija i dva poraza, a sledećeg vikenda, odmeriće snage sa timom s kojim su bodovno izjednačeni, Omladincem iz Zablaća.

FOTO: VA SPORT

Prvo poluvreme današnjeg meča nije bilo preterano sadržajno, akcije su se uglavnom završavale prekombinovanjem, gde se maltene ni nije otvarao prostor za eventualno upućivanje udarca ka protivničkom golu. Nešto konkretniji i opasniji bili su domaći, koji su zapretili u dva navrata – najpre preko Neškovića u 31. minutu, čiji šut je završio u gol-autu, a potom i preko Đermanovića, koji je u 38. minutu bio najviši u skoku posle Starčevićevog kornera, ali je njegov oštar udarac glavom bio lak plen za iskusnog Rakića.

FOTO: VA SPORT

U pogledu igre, totalno druga slika viđena je u nastavku, s tim da je “Stara dama” imala potpunu terensku inicijativu, koja, nažalost, nije nagrađena trijumfom. Pretili su crveni sa svih strana, stezali obruč oko šesnaesterca Vrela, a prvu priliku u tom periodu zabeležili su u 53. minutu. Jakovljević je promenio stranu, istrčao po levom boku i uputio centaršut ka Paniću, ali je čuvar mreže gostiju bio siguran u toj situaciji. Nedugo zatim, Radojičić koristi grešku domaćih, dolazi do poseda i upućuje nešto jači šut ka Milinkovićevom golu, tako da je lopta završila iznad prečke. Ređale su se šanse za valjevsku ekipu, Todorović, Starčević, Stojanović i Krstić tražili su način kako da slome otpor rivala, no, nisu uspevali u tome. Igralo se na polovini belih, izuzev dešavanja u 84. minutu, kada je devetka Vrela, Marko Đurđević, za sekundu zakasnio da uputi udarac glavom sa svega par metara, usled čega nije došlo do promene rezultata.

FOTO: VA SPORT

Na kraju je meč okončan najnepopularnijim rezultatom, 0:0, ali je krucijalan utisak današnje fudbalske predstave na ”Pećini ” monodrama njenog glavnog delioca pravde, koji je ostavio u senci ono malo fudbala što se igralo, svojim nadasve “sjajnim” odlukama, kojima je znao kako da animira prisutnu publiku, a pritom vrlo verovatno debelo ošteti aktere, gde je i spiker morao da mu asistira i da ga obaveštava o prijavljenim izmenama u oba tabora. Poluprofesionalni rang takmičenja, kako bi nekad izbrisao to “polu”, mora da cilja ka poboljšanju u apsolutno svakom segmentu. Za početak, bar da se reši pitanje regularnosti, mada to više i nije stvar ranga u ovoj zemlji, već stvar interesa i moći pojedinca. Nema odmora dok traje obnova, samo, mnoge će neodmorne ovi odmorni potući na tom putu.


Stadion: “Park Pećina”, Valjevo

Sudije: Srđan Stepanović (Šabac), Filip Đurić (Šabac), Miloš Nikolić (Rača), Dušan Sretenović (Kragujevac)

Delegat: Stefan Vujičić (Čačak)

Kontrolor: Saša Pavlović (Požega)

BUDUĆNOST: Milinković, Ivanović, Ristovski (od 85. Ranisavljević), Martinović, Starčević (od 70. Stojanović), Petrović, Aleksić (od 61. Krstić), Đurić (od 46. Jakovljević), Nešković (od 46. Panić), Đermanović, Todorović

VRELO: Rakić, Petković, Kiselčić (od 46. Đokić), Kojić (od 70. Radivojević), N. Radojičić, Milutinović (od 46. Z. Radojičić), Pavlović (od 70. Đurđević), Mitić, Sajić, Marković, Cvijović (od 66. Simić)


 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *