VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Perspektivni štoper pojačao Budućnost

Sportski sektor fudbalskog kluba Budućnost Krušik nastavlja sa sklapanjem kockica pred novu sezonu Srpske lige Zapad, a najskorija akvizicija valjevske ”Stare dame” jeste perspektivni defanzivac Nemanja Kerkez, koji na ”Pećinu” stiže iz ubskog Jedinstva, gde je proveo prethodnih nekoliko meseci, kaleći se u Omladinskoj ligi Srbije. U pomenutom takmičenju odigrao je 16 utakmica i upisao je jedan pogodak.

Kerkez je rođen 22. septembra 2005. godine u Beogradu, a jedan period svog života proveo je na Kipru, čije državljanstvo takođe poseduje, gde je bio deo mlađih selekcija AEL-a iz Limasola. Jula prošle godine vratio se u matičnu zemlju, dogovorivši saradnju sa Čukaričkim, da bi u februaru tekuće godine postao član novopečenog superligaša iz komšiluka. Primarno pokriva poziciju štopera, mada se dobro snalazi i na beku, kao i na mestu zadnjeg veznog, što će nesumnjivo biti od koristi trenerima Kosti i Radovanu Markoviću u predstojećem periodu.

Uz pretpostavku ostanka većeg dela ekipe i utiska koji bude stvoren tokom priprema koje počinju uskoro, valjevski srpskoligaš će u hodu popunjavati rupe u sastavu i pojačavati rotaciju, a odlazak najboljih golgetera iz prethodne sezone svakako podrazumeva fokus na angažovanje još nekog pojačanja u samom špicu.

Ideja je da napadač Miloš Nešković, defanzivac Vukašin Blažić i golman Luka Kačarević budu prosleđeni na pozajmice, te se klub ne odriče datog trija, već pomenuti momci čine deo planova za dalji period u budućnosti.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *