VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Boks Ostali sportovi

Fragmenti iz biografije BK Metalac Valjevo (2. deo)

Valjevu boks ima tradiciju od 1927. godine. Valjevski bokseri ostali su kao relikvija iz jednog vremena u kojem su momci dobrog srca, sa dinamitom u pesnicama, znali kao jednoj plementioj veštini dodati nijansu balkanskog viteštva. Danas, u tek stasalim generacijama, ovaj sport ima par svojih takmičara koje trenutno nudi valjevski boks.

Na 46. prvenstvu Jugoslavije u Pančevu Svetislav Stojković šampion države.

Godina 1992. u Barseloni za Olimpijske igre. Predsedništvo BSJ za vd saveznog trenera postavilo Slobodana Lazića.

Godina 1993. Javni sparing meč reprezentacije SRJ;

Godina 1995. 49. seniorsko prvenstvo Jugoslavije; Pojedinačno prvenstvo Jugoslavije za pionire, mlađe juniore, juniore i seniore u Valjevu; U Vrujcima internacionalni profi boks meč.

Godina 1996. Metalacu je oduzeta titula prvaka Uprava je odlučila da Klub istupi iz prvologaškog takmičenja.

Godina 1997. godine iz kluba četiri omladinska prvaka države.

Godina 1998 bez ekipnog takmičenja u SRJ.

Godina 1999. Valjevo domaćin četvrtfinala 37. međunarodnog bokserskog turnira Beogradski pobednik. To je prvi značajni meč posle pet godina pauze. Tanja Vujić, šampion sveta na Svetskom prvenstvu u kik boksu u Karoleu (Italija). Na Juniorskom prvenstvu sveta u kik boksu u Lisabonu Tanja Vujić osvojila zlatnu, a Aleksandar Vučićević, koji je aktivan bokser Metalca, bronzanu medalju.

Godina 2000. akcenat je na Omladinskoj školi koja postiže dobre rezultate u Bokserskom kupu Jugoslavije za region Beograda. U ovom rangu takmičenja je 14 klubova, a Metalac je osvojio drugo mesto sa bodom manje od prvaka Godomina iz Smedereva. Polufinale 44. meča šampiona održano u Valjevu.

Na Juniorskom prevenstvu Srbije Saša Kovačević (poluteška) osvojio prvo mesto. 2000. Beogradski pobednk (polufinale);
2002. godine u Školi boksa 70 polaznika.

Godina 2003. klub učestvuje u Omladinskoj ligi Beograda. Formirana je Revijalna liga Beograda sa 13 klubova. Valjevo domaćin polufinala Meča šampiona. Takmičari iz Španije, Kipra, Ukrajine, Hvatske, Bosne i Hercegovine, Izraela i SCG.

Godina 2003. Meč šampiona (polufinale)

Godina 2004. Kadetski prvak Srbije i Crne Gore, u Novom Sadu, postao je Predrag Damnjanović. Na državnom prvenstvu u Pančevu boje Metalca branili su kadeti Predrag Damnjanović i Davor Kecman osvajanjem srebrne medalje.

Godina 2005. treniraju samo juniori i kadeti.

Godina 2006. kadet Predrag Damnjanović (do 70 kg) prvak Srbije. Metalac se takmiči u Omladinskoj ligi Bokserskog saveza Beograda sa 11 klubova. Na Otvorenom prvenstvu Beograda kadeti Dalibor Ćosić (bantam) i Predrag Damnjanović (velter) osvojili zlatne medalje, dok su srebrna odličja pripala junioru Igoru Lekiću (srednja), senioru Zoranu Božoviću (srednja) i Ivani Sandić u ženskoj konkurenciji.

Godina 2021.12.13. u Tuzli, Bokseri Metalca Saša Ivanović i Miroslav Ivanović nastupali na 39. tradicionalnoj međunarodnoj bokserskoj reviji RUDARSKI GONG povodom Dana rudara na kojem je održano i šesto kolo Prve bokserske lige Bosne i Hercegovine.Saša Ivanović je proglašen za najborenijeg takmičara dok je Miroslav Ivanović bio najbolji tehničar na reviji.

Godina 2021.012.18. Bokserski klub Sloboda, Tuzla uručio je BK Metalac Valjevo Bokserskom klubu SLOBODA – TUZLA, ZAHVALNICU za uspešnu dugogodišnju saradnju na tradicionalnoj reviji boksa RUDARKSI GONG.

Godina 2022.01.09. DO 16 Članovi BK Metalac Valjevo, bokseri: Lazar Krstić, Čeda Rakić i Slaviša Marković i kondicioni trener Dimitrije Diša Đuričić učestvuju na Kampu Zimska Škola Boksa u organizaciji Bokserskog saveza Srbije na Paliću od 09. do 16. januara 2022. godine.Održavanje kampa ,,Zimska škola boksa” sa ciljem obuke dečaka i devojčica koji nisu u Nacionalnim selekcijama svojih uzrasta, kako bi zajedno sa svojim trenerima, prošli obuku za osnove bokserske tehnike. U toku kampa je planiran seminar za mlade trenere koji će voditi stručnjaci sa Instituta za boks Kube i naši iskusni treneri. Zimska škola boksa je namenjena uzrastima 2006, 2007, 2008 i 2009.godišta.

Godina 2022.02.12. Na otvorenom Prvom kolu Regionalne lige Vojvodine na SPENS-u u Novom Sadu, nastupali su takmičari BK „Metalac Valjevo“: kadeti Slaviša Marković i Čeda Rakić, omladinac Saša Ivanović i mlađi senior Miroslav Ivanović.

Ekipu su predvodili treneri Ljuba Milovanović i Jovica Pavlović sa predsednikom Predragom Peđom Damnjanović.

Godina 2022.02.27. Nastup BK Metalac Valjevo. na Prvom kolu regionalne lige Šumadija. Bokserskog saveza Šumadije i Pomoravlja. u Kragujevcu, nedelja, 27. februara 2022. godine. Nastupaju takmičari Metalca: Saša Ivanović, kategorija Omladinac, 54 kg. protivnik mu je Miloš Marinković, član BK Srbija iz Surdulice i Miroslav Ivanović, kategoriji Elita, 60 kg. protivnik mu je Rifat Azemi član BK Patriote, Novi Sad. Ljuba Milovanović, trener, Jovica Pavlović, trener i Predrag Damnjanović, direktor kluba.

Godina 2022.02.25. Polaznici valjevskog Metalca predstavili su se u Novom Sadu i Beogradu u okviru otvorenog kola lige Srbije a nadmetanju u ringu biće nastvljena u Čačku i Nišu. U Vojvodini se u ringu našlo četiri takmičara koji su upisali tri pobede. Kadet Dtlaviiša Marković,pobedio je Danila Šćepavoića iz niškog Naisusa, junior Čeda Rakić, bio je bolji od Mitra Radića, boksera loznkog Rokice, dok je Saša Ivanović, nadvisio takmčara slovenalčkog Maribora Demira Mazreka. Polaznik subotičkog Spartaka, Veljko Gligorić bio je uspešniji od seniora Miroslava Ivanovića. Pomenuti Marković bio je sedam dana kasnije uspešan u Beogradu, Mlade boksere predvodili su treneri Ljuba Milovanović i Jovica Pavlović.

Godina 2022.03.06. u Inđiji, na Pojedinačnom prvenstvu Vojvodine. ČEDA RAKIĆ, junior BK Metalca OSVOJIO ZLATNU MEDALjU a Miroslav Ivanović, senior, osvojio bronzu. Treneri Ljuba Milovanović i Jovica Pavlović.

Godina 2022.03.12. U Čačku, održano Peto kolo razvojne lige Srbije. Slaviša Marković, pobedio Vukašina Mladenovića, Kablovi, Jagodina; Saša Ivnović, prekidom u prvoj rundi pobedio Nikolu Glavčića, Goč, Vrnjačka Banja, Dok je Čeda Rakić poražen na poene od Vuka Vukajlovića, Kruševac.

Godina 2022.03.27. U Valjevu, Hala Student, održano Sedmo kolo razvojne lige Srbije BSS. Tehnički organizator BK „Metalac Valjevo“. U sedmom kolu Razvojne lige Srbije Bokserskog saveza Srbije uz tehničku organizaciju BK „Metalac Valjevo“ na dva ringa održano je 60 borbi svih kategorija, u Valjevu, Hala Student, u nedelju, 27. marta 2022. godine. Za BK Metalac Valjevo nastupalo je sedam takmičara: Aleksandar Filipović, Miroslav Ivanović, Saša Ivanović, Čeda Rakić, Janin Nazar, Slobodan Mitrović i Slaviša Marković i ostvarili četiri pobede. Dva boksera nisu imala protivnika: Kristijan Filipović i Vojin Aleksić. Odlična organizacija Bokserskog kluba Metalac Valjevo i Bokserskog saveza Beograda i Srbije. Viđeno je oko 701 borbi na dva ringa. O suđenju treba da se obrati kvkalitet suđenja

Godina 2022.04.22. u Novom Sadu održano 9. kolu Razvojne lige Srbije, Bokserske lige Srbije, Nastupala su dva takmičra BK Metalac Valjevo: Saša Ivanović i Aleksandar Filipović.

Slobodan Mitrović, Nazar Janin, Voja Aleksić i Kristijan Filipović nisu imali protivnike.

Tekst: BK Metalac Valjevo

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *