VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

BUDUĆNOST VALJEVSKE KOŠARKE: Kadeti Metalca se spremaju za velike izazove

Zdrava košarkaška priča i nešto što se dugo čekalo u gradu Valjevu ostvarena je u KK Metalac. Iako je rad sa mlađim kategorijama često bio sveden na nekoliko strana (klubova), gde su se talenti “rasipali” po timovima i tako praktično pravili određeni balans, deluje da smo ovog leta dobili ono što nam je trebalo.

Nekada čuveni valjevski košarkaš, a sada trener mlađih kategorija KK Metalac, Vladimir Panić, uspeo je da okupi sve najtalentovanije dečake iz našeg grada, uglavnom kadetskog uzrasta i tako oformi kvalitetnu selekciju. Pored toga, sklopljena je i saradnja sa KK Student, klubom koji je u prethodnim godinama nekoliko puta bio šampion regiona, koja je i te kako značajna za razvoj mladih sportista.

FOTO: VA SPORT

Nekolicina momaka iz ove generacije trenira i sa prvim seniorskim timom Metalca, u kome Panić ima ulogu pomoćnog trenera, sa akcentom na rad i usavršavanje upravo ovih momaka.

Pomenuta ekipa će se takmičiti u nekoliko liga, a već sredinom septembra, očekuje ih ogroman izazov.

Kadeti Metalca igraće na kvalifikacionom turniru za Jedinstvenu ligu Srbije, gde će imati jaku konkurenciju. Za jedno garantovano mesto i dva mesta u daljim kvalifikacijama (baražu), boriće se sa ekipama Borca (Čačak), Mladosti (Čačak), Čačka 94, OKK Užica i Slobode (Užice).

Turnir počinje već 15. septembra i igra se pet dana, po jednokružnom sistemu. Cilj je da valjevska ekipa, koja se skoro i okupila, odmeri snage sa timovima koji su već odavno na košarkaškoj mapi Srbije, što se tiče rada sa mladim talentima, što će mladim valjevskim košarkašima predstavljati izuzetno bitno iskustvo.

FOTO: VA SPORT

Pored toga, očekuje se da će se pojedini mladi košarkaši oprobati i u seniorskoj košarci, kao pozajmljeni igrači u klubovima koji nastupaju u 2. MRL. Dvojica će nositi dres valjevskog Studenta, dok postoji mogućnost i da će još nekoliko njih igrati za klubove u okruženju, toliko, koliko im vreme dozvoli, s obzirom na velike obaveze koje ih očekuju u Valjevu.

Treninzi koje vodi Vladimir Panić su intezivni i primetan je ogroman napredak od momenta kada su se ovi mladi momci skupili.

Samim tim, nema sumnje da je napravljena sjajna osnova za razvoj valjevske koašrke i da je upravo ovo, sve ono što je našem gradu bilo potrebno.

RASPORED KVALIFIKACIJA ZA JEDINSTVENU KADETSKU LIGU SRBIJE:

FOTO: RKSZS
FOTO: RKSZS

PROČITAJ STARIJE VESTI O MLAĐIM KATEGORIJAMA VALJEVSKIH KLUBOVA:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *