VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Odbojka Valjevci u svetu

Ana Živojinović naredne sezone u Rumuniji

Valjevka Ana Živojinović naredne sezone nastupaće u rumunskoj ligi, pošto je ugovorila saradnju sa ambicioznom ekipom Voluntarija. Iskusna odbojkašica, koja igra na poziciji primača servisa, odlazi u susednu zemlju nakon što je prethodne dve godine bila član beogradske Crvene zvezde, za koju navija odmalena i sa kojom je osvojila po titulu, kup i superkup.

FOTO: ŽOK Crvena zvezda Beograd

Tokom svoje bogate karijere, Ana je u matičnoj zemlji pored crveno-belih branila i boje valjevske Srbijanke i beogradske Vizure, u Turskoj je nastupala za Bešiktaš i Bejlikduzu, u Grčkoj u dva navrata za Olimpijakos, u Francuskoj za Miluz, dok joj je angažman u Voluntariju drugi po redu u Rumuniji, pošto je već bila u Albi Blaž u sezoni 2018/19.

FOTO: ŽOK Crvena zvezda Beograd

Trofejna vitrina pomenute Valjevke izuzetno je moćna – pored malopre naznačenih uspeha sa Zvezdom, u nacionalnom dresu osvojila je Evropsko prvenstvo i Evropsku ligu 2011. godine, kao i bronzu u Gran Priju 2013. Sa bratskim klubom beogradskih crveno-belih u Grčkoj je dva puta podigla pehar državnog prvaka i osvajača nacionalnog kupa. Sa rumunskom Albom takođe je bila državni šampion i osvojila je kup, a što se tiče individualnih karijernih priznanja, 2014. je bila najbolji primač Čelendž kupa, a tri godine kasnije MVP grčkog kupa.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *