VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Fudbal

Budućnost remijem zatvorila jesenju polusezonu – Šta i kako dalje?

MIHAJLOVAC – BUDUĆNOST KRUŠIK 1:1 (0:0)

Fudbaleri Budućnost Krušika izborili su remi u svojoj poslednjoj odigranoj utakmici za 2022. godinu. Strelac jedinog pogotka za Valjevce bio je ofanzivni vezista Stefan Tripković.

S današnjim osvojenim bodom, ”Stara dama” je zauzela 10. poziciju na srpskoligaškom zapadu, te je na proleće očekuje borba za opstanak, s obzirom na to da u trećem rangu domaćeg fudbala uvek postoje šanse da se namesti situacija u kojoj bi iz prvenstva praktično moglo da ispadne pola timova, a to se u mnogome tiče i broja ekipa sa zapada koje ne uspeju da izbegnu relegaciju iz Prve lige Srbije.

FOTO: SPORT ZAPADA

Letnja euforija koja je bila prisutna kod čelnih ljudi u klubu, igrača, ali i publike, nije se najbolje oslikala i na teren, zbog čega je bodovni saldo takav, kakav je. Dovedeni su nesumnjivo kvalitetni fudbaleri, neki od njih i povratnici u valjevski fudbal, sa iskustvom igranja u višim rangovima i renomiranih klubovima.

Klub su u dosadašnjem delu sezone vodila ukupno tri trenera, a trenutni, Alen Tupajić, izvukao je maksimum iz demotivisane ekipe, koja nije u takvom stanju prikazivala verovatno ni 50% svojih realnih mogućnosti. Čak ni kad njegovi momci nisu bili na visini zadatka i kada su nažalost na terenu izgledali kao raštimovani orkestar, Tupajić nije uputio ni reč zamerke za bilo koga.

Dolazi zima i vreme kada se kuju planovi za dalje. Ispred uprave nije nimalo lak posao, ali je pauza u prvenstvu dovoljno duga da se neke kockice poslože i da publika na ”Pećini” ponovo uživa dok gleda svoje miljenike.

FOTO: SPORT ZAPADA

Ono što bi moglo da valjevskoj ekipi, ma u kom sastavu i izgledu bila, olakša nastavak takmičenja, jeste raspored. U prvih nekoliko prolećnih kola u Valjevo stižu Mačva (Bogatić) i Budućnost (Arilje), direktni konkurenti iz donjeg doma. S jedne strane, to stavlja možda i veliku presiju na igrače, ali bi pobede iz takvih duela definitivno mogle da odrede dalji tok lige.

Da li bi korenite promene u igračkom kadru donele boljitak, veliko je pitanje. Ako i bi, u kojoj bi to meri bilo? Mnogo je stvari doprinelo tome da se Budućnost jesenas ograniči na mršavih 17 bodova. Nekad je to bila fizička sprema igrača, nekad povrede, nagomilani kartoni, a neretko i diskutabilno suđenje, no, to je nešto sa čim se susreće gotovo većina valjevskih sportskih kolektiva.

Ipak, čini se da je gubitak motivacije i voljnog momenta u situacijama kad su olako primali golove, Valjevce ponajviše odvukao u donju polovinu tabele. Mnogo puta su bili bolji protivnici tokom prvog poluvremena ili čak i većim delom meča. Uz izuzetak katastrofalne partije protiv Takova, najskorije odirgane utakmice na domaćem terenu.

Na kraju, iz fotelje je najlakše govoriti i deliti savete, pa prepuštamo ”Staru damu” i pitanja oko nje onima koji su za istu odgovorni, uz nadu da će pored njihovog truda i angažmana, vreme pomoći otklanjanju dela problema koji su se nadvili nad ”Pećinom”.


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *