VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Ostali sportovi

Vukodlaci doneli pehar u Valjevo

Prethodnu nedelju u Beogradu je održan turnir u fleg fudbalu pod nazivom Otvoreno prvenstvo Beograda. U turniru su učestvovale selekcije do 15 i do 13 godina. Valjevski klub Američkog fudbala Vukodlaci Valjevo uzeo je učešće na turniru sa svojim petlićima u kategoriji do 13 godina.

Pored Vukodlaka, na turniru su se još našle ekipe Bajmok Blacks, Novi Beograd Orlovi, Inđija Indiansi, kao i Vukovi Beograd koji se nažalost nisu pojavili na turniru, tako da su njihove utakmice zabeležene službenim rezultatom.

FOTO: KAF Vukodlaci Valjevo

Na turniru je svako igrao sa svakim jednokružno, a ukupan skor je određivao poredak na završetku turnira.

Predvođeni glavnim trenerom Lazarom Mandićem i ofanzivnim koordinatorom Urošem Spasojevićem, Vukodlaci su osvojili treće mesto i tako doneli pehar u svoj grad. Prvi meč, ujedno i istorijski meč, jer je to prvi put u istoriji da pioniri igraju američki fudbal u Valjevu, naša ekipa je izgubila od Bajmoka. Zatim, usledio je poraz i od ekipe Novog Beograda, da bi u trećem meču protiv Inđije, naš tim konačno uspostavio pravu konekciju i hemiju i ostvario prvu istorijsku pobedu. Poslednji meč je takođe pripao našoj ekipi službenim rezultatom 35:0, tako da ukupan skor je iznosio 2 pobede i 2 poraza. Novi Beograd Orlovi su se okitili zlatom, Bajmok srebrom, dok naši Valjevci bronzom.

FOTO: KAF Vukodlaci Valjevo

Glavni trener Lazar izjavio je:

– Ovo je veliki dan za američki fudbal i sport u Valjevu. Pišemo istoriju. Oduševljen sam ovim momcima i devojkama, ostvarili su sjajan uspeh i na prvom turniru ikada odigranom osvojili trofej. Čestitam svim mojim igračima, kolegama trenerima Urošu i Draganu, kao i svim ekipama koje su učestvovale. Samo ovako, naš sport može rasti u Srbiji. Višemesečni rad se isplatio, a nadam se da će nam se u budućnosti pridružiti još mladih dečaka i devojčica. Ogromno bravo za sve !

U timu Vukodlaka istakao se hvatač i sejfti Petar Obradović koji je postigao čak 8 tačdaunova, kao i kvoterbek Ranko Spasojević koji je devet puta kompletirao pas za tačdaun, a evo i kompletnog sastava Vukodlaka Valjevo koji je učestvovao na Otvorenom prvenstvu Beograda:

  • Ranko Spasojević
  • Petar Obradović
  • Vuk Nastić
  • Petra Obradović
  • Luka Šćekić
  • Nenad Antonić
  • Jakov Patrić
  • Andrija Nikolić
  • Isidora Smolović
  • Jakov Nešković

Klub Američkog fudbala Vukodlaci Valjevo vrši upis novih članova svake subote i nedelje u 11h na pomoćnom Krušikovom terenu.

Za više informacija možete kontaktirati trenera Lazara ( 061/6206448 ), pisati na e-mail ( vukodlacivaljevo@gmail.com ), ili se obratiti putem Instagrama ( vukodlaci_valjevo ).

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *