VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

F1 Specijal

Verstappen najbrži na oba treninga u Meksiku

Na treningu su vladali idealni uslovi, a početak sesije protekao je mirno. Vozači su postepeno prilagođavali svoje vožnje stazi, sa posebnim fokusom na pet novajlija koji su danas imali priliku voziti aktuelne F1 bolide. Među njima su se nalazili Oliver Bearman u timu Haas, Jack Doohan u Alpini, Frederik Vesti u Mercedesu, Theo Pourchaire u Alfa Romeu i Isack Hadjar u AlphaTariju.

Na samom početku treninga, nekoliko vozača je izmenjivalo najbrža vremena, ali zatim je Max Verstappen izašao na stazu i nakon petnaestak minuta odvojio se s vremenom od 1m20.245s.

RUBRIKA F1 SPECIJAL

Tokom prvog dela treninga, nekoliko vozača je naišlo na tehničke probleme. Charles Leclerc i Lando Norris su se žalili na performanse motora, Carlos Sainz je izgubio hidraulički pritisak, a Theo Pourchaire je imao primedbe u vezi kočnica.

Sredinom treninga, Alexander Albon se približio Verstappenu na samo četiri hiljaditinke, dok je Sergio Perez obitavao na trećem mesto sa zaostatkom od četiri desetinke.

Oscar Piastri je prvi izašao na stazu sa mekim gumama i zauzeo četvrto mesto. Kasnije se Daniel Ricciardo probio na četvrto mesto, dok je Charles Leclerc, takođe na mekim gumama, zauzeo treće mesto sa zaostatkom od pola sekunde u odnosu na Verstappena.

Kasnije tokom treninga, veći broj vozača je izašao na stazu na mekim gumama, a najbolje vreme Maxa Verstappena smanjilo se na 1.19.718. Sergio Perez je bio drugi, sa zaostatkom od nešto manje od tri desetinke nakon dva pokušaja.

Desetak minuta pre kraja, Alexander Albon je odvezao jedan brzi krug, te tim vremenom skočio na drugu poziciju odmah iza Verstappena. Sledili su ih Lando Norris i Charles Leclerc, sa zaostatkom od po pola sekunde. Carlos Sainz se vratio na stazu i zauzeo sedmo mesto.

Na kraju, među desetoricom prvoplasiranih našli su se Daniel Ricciardo, Esteban Ocon i Lance Stroll, koji su imali mirnu i neupadljivu sesiju.

Rezultati prvog treninga za VN Meksika:

Verstappen je bio ubedljiv i na drugoj sesiji.

Sesija je počela brzo nakon otvaranja pit-lejna, sa vozačima koji su izašli na stazu. Max Verstappen je postavio najbolje vreme nakon prvog kruga sa test gumama, ostvarivši vreme od 1:20.085s, ispred Landa Norrisa i Alexandera Albona. U ovom početnom delu treninga, kiša je počela padati u zadnjem sektoru staze, ali vozači nisu reagovali. Nezadugo, Alexander Albon je sa Williamsom i test gumama postavio najbrže vreme – 1:20.075s.

Kiša je potpuno prestala nakon 15 svega minuta, te je sve više vozača prešlo na srednje tvrde pneumatike. Max Verstappen je ponovo postavio najbolje vreme sa ovim gumama, 1:19.511s, ispred Charlesa Leclerca. Tokom tog perioda većina vozača odlučila se ostati u garažama, dok je Oscar Piastri isprobao meke gume i postavio najbrže vreme – 1:19.163s. Fernanda Alonsa je imao kiks u desetoj krivini, ali je uspešno izbegao bilo kakva oštećenje na bolidu.

RUBRIKA F1 SPECIJAL

U drugom delu sesije, vozači su se vratili na stazu, većinom sa srednje tvrdim gumama. Max Verstappen je ponovo postavio najbrže vreme – 1:18.686s, ispred Landa Norrisa i Lewisa Hamiltona. Valtteri  Bottas je odličnim krugom stigao do trećeg mesta, a Oscar Piastri je prešao na tvrde gume i počeo simulaciju trke.

U poslednjih deset minuta, kiša se ponovo pojavila u trećem sektoru i na startno-ciljnom pravcu, a većina vozača se odlučila vratiti u garaže. Ovo nije dovelo do promena na vrhu poretka, te je Max Verstappen završio trening sa najbržim vremenom, ispred Landa Norrisa i Charlesa Leclerca. Valtteri Bottas je bio četvrti, Sergio Perez peti, Daniel Ricciardo šesti, Lewis Hamilton sedmi, Esteban Ocon osmi, Oscar Piastri deveti i George Russell deseti.

Rezultati drugog treninga za VN Meksika:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *