VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Ostali sportovi

Valjevci u eliti

Klub američkog fudbala Vukodlaci Valjevo je prošle godine nastupao u seniorskoj fleg ligi Srbije u kojoj je učestvovalo ukupno 13 ekipa podeljenih u tri grupe. Valjevci su sezonu završili kao trećeplasirani u svojoj grupi i nisu uspeli da se plasiraju na finalni turnir.

S obzirom da je fleg fudbal ( bezkontaktna verzija američkog fudbala ) sada i zvanično Olimpijski sport, širi se neverovatnom brzinom po celom svetu, pa tako i u Srbiji, a u sezoni koja je pred nama, pod okriljem Srpske Asocijacije Američkog Fudbala biće formirane dve lige ovog sporta u našoj zemlji.

FOTO: Sport Zapada

Valjevski Vukodlaci su dobili poziv za učešće u Prvoj ligi Srbije, samoj eliti ovog sporta, što će biti ogroman iskorak za valjevski sport i Valjevo, ako uzmemo u obzir da će Valjevo pored vaterpola i košarke imati još jedan klub koji se takmiči u samom vrhu nekog timskog sporta u Srbiji u najjačoj ligi u zemlji.

Prva liga Srbije će naredne sezone imati 8 timova među kojima su:

Novi Beograd “Orlovi”, Inđija “Indiansi”, Sremska Mitrovica “Legionari”, Subotica “Gorile”, Kraljevo “Royal Crowns”, Kumanovo “Skeletons”, Banja Luka “Rebels”, Valjevo “Werewolves”.

Format takmičenja će biti takav da će se odigrati ukupno 6 turnira, tri u prolećnom delu sezone, i tri u jesenjem delu. Nakon toga, najbolje plasirane ekipe igraće finalni turnir na kome će se odlučiti šampion države.

Glavni trener Lazar Mandić povodom poziva da Valjevo bude član elite izjavio je:

  • Počastvovani smo i prezadovoljni. Valjevski sport se ove sezone diže na lestvicu više. Uporan rad, trud i zalaganje svih u klubu se na kraju uvek isplati. Daćemo sve od sebe da naš grad predstavljamo u najlepšem svetlu na turnirima koji su pred nama. Čak i ako naš sport trenutno ne spada među najpopularnije, širi se velikom brzinom svuda, a siguran sam da grad Valjevo može da bude ponosan na svoj klub i Vukodlake koji su se izborili da još jedan valjevski klub ima mesto među najboljima u zemlji. Sve ostalo je sada na nama.

Dodao je i to da je ovo sport namenjen za oba pola, naveo je da je unutar kluba u procesu formiranje i ženske selekcije, i da sve devojke od 9 godina, pa naviše mogu da dođu i da se oprobaju u ovom sjajnom sportu.

Početak prvenstva je zakazan za sredinu aprila, a do tada, svi zainteresovani koji bi želeli da se priključe ovoj ekipi mogu dobiti više informacija pozivom/porukom na telefon 061/6206448, ili porukom na Instagram stranici vukodlaci_valjevo. Upis novih polaznika je otvoren za sve.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *