VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

Vaterpolo

Valis učestvuje u LEN Kupu Evrope sa Partizanom i Zvezdom

Vaterpolo klub Valis – Valjevo od 13. do 16. oktobra biće učesnik prve faze LEN Kupa Evrope, zajedno sa još dva srpska predstavnika, a u pitanju su večiti rivali, VK Crvena zvezda i  VK Partizan. Uspešna sezona u kojoj su u veoma jakoj konkurenciji izborili opstanak u superligi Srbije, nagrađena je učešćem na jednom ovakvom međunarodnom takmičenju.

Oktobar je namenjen za odigravanje prve faze kupa, a za valjevske vaterpoliste, ista se održava u Kranju u Sloveniji. Rivali u okviru grupe C, gde se Valisovci nalaze, su im: Terasa (Španija), Triglav (Slovenija), Telimar (Italija), Honved (Mađarska) i Strazbur (Francuska).

Po četiri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe nastavljaju takmičenje u narednoj fazi evropskog kupa, dok preostali timovi postaju deo Čelendžer kupa.

Pred izazove koji iščekuju Valjevce u domaćem šampionatu i na evropskoj sceni, tim je pojačan za nekolicinu domaćih igrača poput povratnika Jovana Mitrovića, zatim Nikole Bursaća, Ace Radovanovića i Milana Bulajića. Pored njih, dovedena su dva reprezentativca Irana i jedan reprezentativac Holandije.

Podsećamo, od septembra ove godine, nekada odvojeni klubovi ’’Valis’’ i ’’Valjevo’’, fuzionisani u jedan klub koji nosi naziv ValisValjevo, te ostaje da se vidi kako će proteći prva sezona valjevskog VK-a u svom novom ruhu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *