VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Ostali sportovi

Uspesi za bicikliste ”Bobe” na trkama u Erdeviku, Beranovcu i Magliću

Trkama u Erdeviku u disciplini pojedinačni hronometar i Beranovcu kod Kraljeva u sklopu drumskog prvenstva države, nastavljena je serija dobrih rezultata biciklista ”Bobe”. U Erdeviku je voženo po veoma toplom vremenu, dok su na drugom događaju takmičari imali znatno bolje uslove za nadmetanje.

U kategoriji do 9 godina, Emilija Paramentić je postala prvak države u obe discipline, a pored dva odličja zlatnog sjaja, zaslužila je pehar za ekipni plasman. Zapažen je bio i nešto stariji Damjan Baždar, koji je na hronometru bio drugi, a u Beranovcu zauzeo prvu poziciju i baš kao i Emilija zaokružio uspehe sa još jednim peharom.

Poletarac David Baždar je na obe trke bio sedmi, dok se Lazar Bojičić na hronometru okitio bronzanom medaljom. U obe kategorije, Lazar Jerinić je bio šesti. Što se tiče master A kategorije, Aleksandar Paramentić je na hronometru bio peti, a na drumskom prvenstvu uspeo je da stigne do šestog mesta.

Već naredne sedmice, u selu Maglić kod Bačkog Petrovca, u okviru Dunavskog kupa upisani su novi odlični rezultati. Prvi su u svojim kategorijama bili Emilija Paramentić, Damjan Baždar i David Baždar, dok je Aleksandru Paramentiću zamalo izmakla bronzana medalja, pa se morao zadovoljiti četvrtom pozicijom.

Pored klupskih obaveza, Lazar Jerinić i Lazar Bojičić nadmetali su se i u jakoj konkurenciji na trodnevnoj međunarodnoj etapnoj trci u slovenačkom Novom Mestu. Oni su u prvoj etapi zauzeli 33. odnosno 42. mesto, dok su u drugoj bili znatno bolje plasirani, a u klubu su zadovoljni učinkom naročito ako se zna da se na događaju predstavilo čak 92 ”dvotočkaša” iz 12 država.

Sledeća trka, takođe međunarodna, vozi se u Divošu i boduje se za Dunavski kup.

Izvor: Napred

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *