VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Odbojka

VA 014 odustao od Prve lige Srbije zbog finansija

Odbojkaški klub VA 014 iz Valjeva, koji je prethodne sezone osvojio prvo mesto u Drugoj ligi Centar, odlučio je da odustane od igranja u Prvoj ligi Srbije zbog nedostatka novca potrebnog za takav poduhvat. Klub će se samim tim takmičiti u Drugoj ligi u sezoni 2023-24.

Generalni sekretar VA 014, Aleksandar Mijailović, objasnio je da bi klubu bilo potrebno dodatnih 40-50.000 evra iznad finansijske podrške koju dobijaju od grada Valjeva kako bi uspešno opstali u Prvoj ligi. Troškovi angažovanja kvalitetnih stranih igrača i putovanja do udaljenih gradova protivnika bili bi znatno veći u odnosu na prethodnu sezonu.

  • Da bi obezbedili opstanak u Prvoj ligi morali bismo da angažujemo najmanje četiri kvalitetnija igrača sa strane od kojih svaki košta najmanje 700 evra mesečno dok bi troškovi putovanja bili mnogo veći nego prošle sezone jer su protivnici iz gradova prilično daleko od Valjeva. VA-014 od grada dobija 2.700.000 dinara a za uspešno odigranu sezonu i obezbeđenje opstanka, klubu treba još 40-50.000 evra povrh toga. Pošto VA-014 ne može da obezbedi taj novac, doneta je odluka da se odustane od igranja u Prvoj ligi i ona je već poslata u Odbojkaški savez – rekao je Aleksandar Mijailović.

Klub je doneo odluku o odustajanju od Prve lige i već je obavestio Odbojkaški savez o tome.

Podsećamo, Đorđe Petrović, trener koji je vodio Valjevce proteklih godina i koji je ostvario fenomenalan rezultat u prošloj sezoni, napustio je klub i prešao u ŽOK Valjevo, gde će biti pomoćnik treneru Rajku Stojanoviću, a imaće ulogu i trenera mlađih selekcija.

VA-014 je ostvario impresivan učinak prošle sezone, sa 22 pobede i poen razlikom 66-8, osvojivši prvo mesto u Drugoj ligi Centar.

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *