VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Ostali sportovi

Uspešan vikend Maglešovaca

Članovi Planinarsko – smučarskog društva Magleš ne miruju, a tokom proteklog vikenda učestvovali su na više različitih akcija.

Kolika je prethodna nedelja bila uspešna, možda bi i najbolje mogla da se opiše motom čuvene Marine Maljković: „Uvek može još, uvek može bolje, uvek može više“. A da je stvarno tako bilo i u praksi potvrdili su planinari različite životne dobi. Svako je vodio borbu protiv samog sebe, kilometara i krajnjih destinacija kao svojevrsnih vodilja, pa se nesumnjivo može ukazati na to da su svi bili prezadovoljni boravkom i žurkom u prirodi.

FOTO: PSD Magleš

Pojedini su se priključili akciji PD Fruška Gora, koja je trajala dva dana na planini Žljeb. Osim lepotice koja je sastavni deo lanca masiva Prokletija, odvažna ekipa osvojila je i neverovatni vrh Rusolija, inače visok 2.382 metra. Druga grupa uživala je u prirodi Mravinjaca i Poćute, uz nezaobilazne i impozantne poglede sa obronaka Povlena. Treća četa prešla je stazu u dužini od 30 kilometra, računajući i uspon od oko 1.300 metara, čekirajući istovremeno lokacije Bebića Luke, Kulina, Medvednika, Jablanika i ponovo Bebića Luke.

Na kraju, ne i najmanje važno, Maglešovci su se oprobali i u različitim trkama u okviru 8. kola Treking lige Vojvodine na Fruškoj Gori. Milorad Paramentić se tom prilikom okitio srebrom u kategoriji veterana, dok je sjajan vikend valjevskog kluba zaokružila Jasmina Nikolić, koja je prigrlila bronzanu medalju.

FOTO: PSD Magleš

Trase novih akcija odavno su spremne, a šetnja do Ćelijskog brda i odlazak na Bobiju samo je deo avantura koje će jedno od najstarijih društava u Srbiji sprovesti u delo narednih dana.

FOTO: PSD Magleš

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *