VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

Radnički pobedio Student pred prepunom halom

Košarkaši Radničkog iz Valjeva pobedili su gradskog rivala, ekipu Studenta, u odloženoj utakmici 7. kola 2. MRL Zapad.

Rezultat je bio 66:84 (16:16, 13:25, 20:24, 17:19). Pre svega, bitno je napomenuti da je Hala Student bila prepuna, kako je to i običaj kada igraju Radnički i Student.

Od starta meča, Radnički je kontrolisao skok, što je mladoj ekipi Studenta predstavljalo problem na oba kraja parketa. Bebić je postigao 10 poena od 16 koliko su upisali gosti u prvoj četvrtini.

FOTO: VA SPORT

Deficit na unutrašnjim pozicijama Studenta, osetio se još više krajem prve i početkom druge deonice, kada je na terenu bio iskusni Jakovljević, za koga zajedno sa Bebićem Student nije imao rešenja.

U momentima kada su domaći igrali agresivniju odbranu, prednost Radničkog se smanjivala, ali je na poluvremenu bilo 29:41.

Meč je obeležio i povratak Adisa Turbića u Valjevo, nekadašnjeg košarkaša Metalca, koji sada nosi dres Radničkog. Njegove tri uzastopne trojke u trećoj deonici, onemogućili su ekipi Studenta da pomisli na preokret.

FOTO: VA SPORT

Može se reći da Student nije služio šut kako je to obično slučaj na domaćim mečevima.

Ipak, borili su se crno-žuti predvođeni Aćimovićem, Jankovićem i Simjanovskim, dok su ih pratile i nešto mlađe nade valjevske košarke. Na drugoj strani, još jednom je bitno istaći prednost koja je ostvarena “pod košem”, gde je pored Bebića i Jakovljevića, poentirao i Ćirković u nekoliko navrata.

STUDENT: Aćimović 19, Janković 16, Simnjanovski 11, Gnjato 6, Banković 5, Jakovljević 5, Jovanović 3, Simić, Matić, Obradović 1

RADNIČKI: Turbić 22, Bebić 21, Bogdanović 12, Jakovljević 12, Ćirković 10, Mladenović 2, Mihailović 2, Novaković 2, Vučetić 1, Ninić

FOTO: VA SPORT

Već narednog vikenda, nastavlja se prvenstvo 2. MRL Zapad, a Radnički će gostovati Apaču, dok će Student dočekati Babajić.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *