VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Vaterpolo

Primorje prekinulo pobednički niz Valisa u A1 ligi

Vaterpolisti Valisa poraženi su od riječkog Primorja rezultatom 14:8 (7:4, 3:1, 2:2, 2:1), u okviru turnira regionalne A1 lige koji se održava na bazenu SRC ”11. april” u Beogradu. Valjevci su usled defanzivno slabije odigranog prvog poluvremena bili značajno udaljeni od protivnika, te u nastavku nije bilo prostora za borbu za bodove iz ovog meča.

Izabranici trenera Sakovića parirali su rivalu većim delom prve četvrtine, ali je iskorišćeni peterac Tina Brubnjaka u samoj završnici iste odveo utakmicu u neželjenom smeru po Valis. Golovima Čubranića i Burburana, Riječani su na poluvreme otišli sa, za vaterpolo velikih, pet golova plusa u odnosu na Valjevce.

Druga polovina meča bila je znatno neefikasnija u odnosu na prvu, a jedini strelci za Vidre u tom periodu bili su Radanović i Kovačević. Hrvatski tim vodio je sa najviše sedam golova razlike (14:7), a konačan rezultat meča postavio je mladi Aleksandar Kovačević, golom u napadu gde su Valisovci imali igrača više.

PRIMORJE: M. Čubranić, L. Babić, Te Rjele 2, Kadivec 1, Brubnjak 5, Brguljan 1, N. Čubranić 2, K. Babić 2, Tomić, Muslim, Kripa, Tončinić, Dipić, Burburan 1

Trener: Igor Hinić

VALIS: Popadić, Šofranac, Pošmuga, Bursać 1, Arsenović, Obradović 1, Radanović 2, Baucalo 1, B. Gavrilović, Kovačević 2, Nikolov, M. Gavrilović 1, Virijević, Milinković

Trener: Miloš Saković

FOTO: VK Valis

Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *