VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

Metalac se pojačava za Superligu – Grušanović i Šinik stigli u Valjevo

Košarkaški klub Metalac naredne nedelje počinje takmičenje u Superligi Srbije, gde će u grupnoj fazi odmeriti snage sa novosadskom Vojvodinom, čačanskim Borcem i beogradskom Megom. Usled odlazaka najboljih pojedinaca u proteklom periodu sastav ekipe postao je dosta skraćen, usled čega je za potrebe igranja još šest utakmica reagovano na tržištu i dovedena su dvojica novih košarkaša.

Prvi od njih je jedan od najboljih igrača lazarevačke Kolubare tokom nedavno okončane sezone u Košarkaškoj ligi Srbije, Mladen Grušanović (2 m, 1997). Sin legendarnog košgetera Mikana Grušanovića u karijeri je nosio dres Jagodine, Dinamika, Beovuka, Vršca, Lovćena, Osijeka i najskorije maločas pomenute Kolubare. Pokriva poziciju krila i odlikuje se izuzetno mekom rukom, a u sezoni 2022/23 beležio je 15.4 poena, 3.5 skokova i 1.6 asistencija po meču, uz 56% uspešnosti u šutu za dva, 34% za tri poena i 87% sa linije penala.

FOTO: KK Metalac

Paraf na ugovor s Metalcem stavio je i Marko Šinik, jedan od najboljih plejmejkera domaćeg prvenstva. Šinik je tokom karijere nastupao za Zemun, Proleter iz Zrenjanina i Tamiš iz Pančeva, u kom je proveo prethodne dve sezone. U ovogodišnjem šampionatu, beležio je 12.7 poena, 4.9 asistencija, 3.5 skokova i 1.4 ukradenu loptu po meču. Spada u red vrlo dobrih šutera, o čemu govore i procenti – 46% za dva, 39% za tri poena i 83% kada je reč o slobodnim bacanjima.

FOTO: KK Metalac

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *