VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Pojačanje za kraj prelaznog roka: Radičević novi fudbaler Budućnosti

Zimski prelazni rok za srpskoligaše navršava se večeras u ponoć, a fudbalski klub Budućnost Krušik je poslednji dan u ovom prozoru za transfere iskoristio za dovođenje još jednog igrača u svoje redove, a to je Nebojša Radičević (24). Rođeni Čačanin poreklom iz Guče igra na poziciji defanzivnog veznog, a po potrebi, ovaj levonogi fudbaler može biti korišćen i na mestu levog beka.

U dosadašnjoj karijeri, nosio je dres pirotskog Radničkog, beogradskog Internacionala, surčinskog Jedinstva, BASK-a. Studentskog Grada, Meševa, pančevačkog Dinama, dobanovačke Budućnosti i najskorije Đerdapa iz Kladova, odakle i dolazi na ”Pećinu”. Ima iskustvo igranja Prve lige i Srpske lige, te će ekipi koju s klupe predvodi trenerski tandem SimićJovanović ovog proleća nesumnjivo biti od izuzetnog značaja.

Iako su klub tokom zime napustili neki od standardnih prvotimaca sa velikom minutažom i ulogom, nije se ostavljalo prostora za brigu, već su se postepeno pronalazila rešenja na potebnim mestima, no, nešto što nije novina u ovom rangu srpskog fudbala još jednom je uspelo da napravi malu pometnju u ”Staroj dami”.

Budući da je Srpska liga i dalje poluprofesionalni nivo takmičenja, sa tendencijom da to ”polu” što je pre moguće, radom na tom polju, izbriše, pojavljuju se problemi u vidu angažovanja igrača i svođenja na verovanje na reč. Nepostojanje klasičnih obavezujućih ugovora primetna je olakšica za igrače kod kojih se javlja kolebanje oko izbora nove sredine, gde je stvar trenutka bolje ponude, ili jednostavno, predomišljanja, da obećano ne ispune, te da se jednostavno i ne pojave na prozivci u svom, trebalo bi, novom klubu.

Istini za volju, pravno gledano, ne postoji nikakva nepravilnost u tome, već naprosto korišćenje situacije i pozicije, ali je zbog toga, poput prošlogodišnjeg scenarija sa štoperom Nemanjom Novakovićem (primera radi), ”Stara dama” ostala bez nekih od najavljenih pridošlica, oko kojih je svakako imala planove i prilagođavala se njihovom prisustvu u timu.

Bilo kako bilo, ekipa je iovako bez sumnje spremna da odgovori na izazove koji je čekaju na proleće, a u mnogome joj može poslužiti ”življenje od stare slave”, odnosno od dosadašnjih sakupljenih bodova. Drugi deo sezone Srpske lige Zapad startuje u drugoj nedelji marta, a Valjevce očekuje gostovanje Mladom radniku u Požarevcu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *