VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** F1 Specijal

Nove promene na vidiku?

Prema informacijama sa sajta Motorsport.com, postoji potreba za značajnim promenama u formatu takmičenja sprint vikenda, a to dolazi kao odgovor na nedavno održanu slabu subotnju trku tokom VN SAD.

Iako još uvek nisu otkrivene konkretne promene, postoji razmišljanje o potrebi za revizijom ovog formata. Važno je napomenuti da Max Verstappen ove sezone postao šampion nakon sprint trke, umesto na glavnom događaju. Što je bacilo senku na samu nedeljnu trku.

RUBRIKA F1 SPECIJAL

Jedan od razmatranih predloga je uvođenje odvojenog sprint šampionata koji bi se održavao nezavisno od glavnog trkačkog vikenda, a pobednik takvog formata bi mogao biti nagrađen određenim finansijskim podsticajem. Alternativna opcija koja se razmatra je uvođenje inverznog startnog redosleda za subotnju trku nakon glavnih kvalifikacija.

Metoda koja se odavno primenjuje u nižim kategorijama. To znači da bi poslednjeplasirani vozač na kvalifikacijama imao pol poziciju, ili se može primeniti sličan model kao u Formuli 2, gde se inverzni raspored koristi samo za prvih osam pozicija, odnosno osmi vozač sa kvalifikacija bi startovao sa pol-pozicije, i tako dalje.

Važno je napomenuti da još uvek nema zvanične potvrde ovih informacija, ali razmatraju se različite opcije kako bi se format sprint vikenda unapredio.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *