VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Košarka

Metalac za kraj sezone u subotu s Megom

Gotovo devet meseci takmičarske košarke je sada iza košarkaša Metalca. Sezona, koja je donela mnoštvo uspona i padova, pozitivnih i nažalost još više negativnih iznenađenja po Valjevce, došla je za njih do svog kraja. Finiš je zakazan za subotu, 25. maj, s početkom od 19 časova, a rival Poskoka u Hali sportova “15. septembar” biće ABA ligaš, Mega MIS iz Beograda, od koje su u prvom meču u “Fektoriju” poraženi rezultatom 88:77.
Preksutrašnjim domaćinima nije se predviđalo više od jedne pobede u AdmiralBet KLS Superligi, a najbliži da ostvare tu počasnu Valjevci su bili u prvom kolu grupe B, kada im je ista izmakla u samoj završnici, te je novosadska Vojvodina slavila sa 76:80. Ipak, u okršaju sa Megom pokazali su puleni Saše Milićevića da uz malo veću koncentrisanost i izgaranje na terenu mogu da se nose sa protivnikom koji je na papiru apsolutni favorit.
FOTO: KK Mega
Ipak, neka druga izdanja pokazala su drugo lice Metalca, ali, ruku na srce, sa izuzetno skraćenim rosterom, teško da je i postojalo puno prostora za neko čudo. Na kraju krajeva, primaran cilj nije ostvaren, odnosno plasman u ABA 2 ligu, no, obezbeđena je makar završnica domaćeg prvenstva, gde su se Poskoci našli u društvu najboljih košarkaških kolektiva u našoj zemlji.
Na kraju, ostaje poziv navijačima da dođu i poslednji put u ovosezonskom takmičenju, pruže podršku svojim mezimcima i tako u lepoj atmosferi s njima spuste zavesu na sezonu 2022/23.
FOTO: KK Metalac

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *