VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

Poskoci startovali pripreme

Košarkaški klub Metalac danas je u jutarnjim časovima i zvanično započeo pripreme za novu sezonu u najvišem rangu domaće košarke. Trener Branislav Ratkovica imao je na raspolaganju 16 igrača na prvom treningu, od čega 12 sa seniorskim stažom i 4 talentovana valjevska dečaka, koji su dobili priliku da sarađuju s prvotimcima.

Na prozivci su se pojavili starosedeoci – kapiten Marko Bajić, Nemanja Janković i Aleksandar Teofilović, uz letošnja pojačanja – Nemanju Protića, Filipa Đurana, Aleksu Čabrila, Mihaila Mušikića, Lazara Stankovića, Stefana Lakića, Kristijana Bandija, Demariju Frenklina i Kenija Daja. Njima su jutros pridruženi mladi ValjevciVojin Obradović, Aleksandar Milićević (obojica iz Studenta 014), Aleksej i Dejan Obućina (obojica iz Valjevskog). Svi dečaci, prve korake su načinili u Metalčevoj školi.

Uz Baneta Ratkovicu, kao šefa stručnog štaba, našli su se njegovi prošlogodišnji pomoćnici, Radomir Simić i Saša Milićević, a njima će, pre svega u domenu pripreme najmlađih košarkaša, pomagati Vladimir Panić.

Termini, kao i raspored takmičenja za novu sezonu tek će biti utvrđeni, a ekipa iz Valjeva najavljuje pokušaj napada na najviše plasmane. Pripreme će većinski biti odrađene u sklopu Hale sportova15. septembar“, a gostovaće se na dva prijateljska turnira, prvo u Lazarevcu, a potom i mađarskom Sombathelju.

Za sada nije u planu nikakva nadogradnja tima, tako da će se najverovatnije ostaviti prostor za eventualnu doselekciju tokom sezone, ukoliko za istu bude potrebe. Prvi pripremni meč na programu je 26. avgusta.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *