VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Junior aktivan na tržištu – šestorica novajlija u Novom naselju

Nedugo po završetku sezone u Međuopštinskoj ligi Kolubara, koju je dominantno okončao na prvoj poziciji, fudbalski klub Junior iz Novog naselja polako je počeo da sklapa tim koji bi trebalo da bude i te kako konkurentan u Kolubarskoj okružnoj ligi, odnosno petom rangu domaćeg fudbala.

Grabovicu su napustili kapiten Nemanja Josipović, Darko Đokić, Saša Stojić, Boris Žujović, Darko Panić i Darko Stanisavljević, ali su zato angažovana šestorica novih igrača. Prvi potez uprave kluba bio je vezan za rešavanje pitanja golmana za nadolazeće prvenstvo, a izbor je pao na mladog Dejana Vićentijevića, momka rođenog 2003. godine, koji je u karijeri branio boje lajkovačkih Železničara i Zadrugara, ubskog Jedinstva, te najskorije Dimitrija Tucovića iz lajkovačkih Ćelija.

FOTO: FK Junior Novo naselje

Nakon njega, Junior je doveo bombastično pojačanje u vidu napadača Nemanje Lukića, rođenog 1996. godine, koji je kao kapiten prethodne sezone sa Budućnošću iz Dudovice osvojio duplu krunu i izborio učešće u višem rangu, odnosno Beogradskoj zoni. Pre slavne epizode u pomenutoj ekipi, tresao je mreže noseći opremu valjevske Budućnosti i Radničkog, lajkovačkih Železničara i Zadrugara, kao i Divaca.

Potom, dogovorena su u istom danu još četvorica novih fudbalera. Preiskusni Miroslav Mitrović (1978.), po vokaciji centralni bek, prešao je u redove ”plavaca”, a sa sobom nosi iskustvo igranja u ZSK-u, Krušiku, Budućnost Krušiku i Divcima. Presudan je bio poziv šefa struke tima iz Novog naselja, Bratislava Radenkovića, s kojim je već sarađivao u prošlosti.

FOTO: FK Junior Novo naselje

Konkurenciju među stativama pojačao je Mirko Branković, pridošlica iz trbušačke Trešnjevke, koji je prethodno još bio deo Poleta iz Popučaka, Kolubare 2, ZSK-a i Dobrave. Načelni dogovor postignut je još zimus, a pre par dana sve je na kraju dobilo svoju potvrdu. Stigao je i vezista Nikola Božić (2000.), donedavni član Iskre iz Donje Bukovice, koji je u prošlosti još nosio i dres Budućnost Krušika, Kolubare 2 i Senjaka. Sastav je dopunjen dovođenjem Lazara Aleksića, koji je neko vreme bio slobodan igrač, a tokom karijere nastupao je za Slogu Gorić, Dupljaj i Stepanje.

U odnosu na prošlosezonski tim, boje Juniora i dalje će braniti: Lazar Ćosić (novi kapiten), Aleksandar Pimić, Nemanja Stepanović, Stefan Šaponja, Filip Pantelić, Aleksandar Jovanović, Luka Ćosić, Stefan Đukić, Marko Popović, Bogdan Panić, Đorđe Plavšić i Vukašin Radovanović.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *