VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Ostali sportovi

Igor Davidov na Evropskom MTB prvenstvu

U 139 godina istorije biciklizma u Valjevu, do sada grad na Kolubari nije iznedrio nijednog biciklistu koji bi se takmičio na Olimpijadi, Evropskom ili Svetskom prvenstvu. Taj “post” prekinuo je član biciklističkog kluba Sputnjik MET Valjevo – mladi Igor Davidov. Sedamnaestogodišnji učenik valjevske Tehničke škole, u juniorskoj konkurenciji, za desetak dana će kao član reprezentacije braniti boje Srbije na Evropskom MTB prvenstvu koje se održava u Rumuniji.

Petogodišnji uporan i vredan rad pod stručnim nadzorom trenera Hadži Zorana Jelića, ove godine je počeo da donosi velike pobedonosne plodove. Igor Davidov je višestruki osvajač Kupa i prvak Srbije i u MTB i u drumskom biciklizmu, stalni je član reprezentacije Srbije u obe discipline a najveći uspeh je ostvario početkom ove godine kada je na Balkanskom prvenstvu u ciklokrosu osvojio vicešampionsku titulu. U 2024. godini, pored pobeda ostvarenih na svim domaćim trkama na kojima je startovao, Igor je nekoliko puta bio bolji i od svih naših seniora čime je zaslužio epitet trenutno najboljeg Srpskog MTB bicikliste.

U biciklističkom klubu Sputnjik MET ističu veliko zadovoljstvo ovim pozivom, znaju da je velikim radom po kiši i suncu Igor Davidov zaslužio da bude učesnik Evropskog prvenstva. U klubu naglašavaju i da je konačno došlo vreme da i državni i gradski organi zaduženi za sport prepoznaju ovakve talente koji predstavljaju Valjevo na drumovima i stazama širom Evrope i da bi bilo dobro da se u najskorije vreme preduzmu aktivnosti na finansijskim poboljšanju uslova za rad jednog ovako uspešnog kluba, kao i da se u što kraćem vremenu, kao što je to prepoznato u drugim sportovima, učini se sve da se obezbedi stipendija za jedno ovako talentovano dete iz našeg grada.

FOTO: BK Sputnjik

Predsednik kluba i najbolji sportista grada 1987. godine i najbolji trener Valjeva prošle godine Hadži Zoran Jelić, koji je kao sudija učestvovao na drumskom Evropskom prvenstvu 2014. godine, povodom učešća Igora Davidova na jednom ovako velikom takmičenju izjavio je da sa velikom radošću prepušta “zvanje” najboljeg bicikliste Valjeva mladom Igoru za kojeg veruje da je najbolji izdanak njegove biciklističke škole. Nemajući dilemu da će ga nadmašiti i sa seniorskim uspesima, Jelić je ubedjen i da pravi uspesi mladog Valjevca tek predstoje i da će svaki njegov uspeh u budućnosti biti uspeh i grada i zemlje koju predstavlja, kao i svih onih koji su bili njegova podrška i važne karike u sportskoj karijeri.

Takođe, ne treba zaboraviti ni još sedam reprezentativaca iz BK Sputnjik MET: Stefana Davidova, Nikoliju Kulinčević, Milu i Savu Starčević, Nataliju Vasiljević, Lazara Angelovskog i Vukmir Filipa, kao i potencijalnog člana našeg nacionalnog tima Marka Ćesarevića. Svi oni u stopu prate Igora Davidova, vredno treniraju i pobedjuju trke već godinama, pa je za očekivati i nove učesnike najvećih takmičenja iz biciklističke škole BK Sputnjik MET Valjevo.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *