VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

Boks Ostali sportovi

Drugi memorijalni turnir u boksu Slobodan Lazić Cimer u subotu na Studentu

Drugi memorijalni turnir u boksu, Slobodan Lazić Cimer biće održan u Valjevu, u Hali Student, 15. oktobra 2022. god. u 13.00 časova.

Slobodan Lazić Cimer (24.08.1941.-17.08.2020.) sportsku karijeru je na trenerskom, pedagoškom radu dosegao najveće visine. Bio je trener mlade reprezentacije Jugoslavije, a zatim seniorskog tima u dva olimpijska ciklusa.

U profi boksu kao trener postigao je izuzetan uspeh. Uspešno je trenirao većinu boksera profesionalaca. Među njima Gorana Delića iz Banjaluke, prvaka sveta 2005. godine u teškoj kategoriji. Kao profesionalni trener ostvario je 44 meča i isto toliko pobeda.

Iza Lazića su dve olimpijade. U Moskvi (1980) je bio stručni posmatrač. Najuspešniji jugoslovenski trener na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984, osvojene su četiri olimpijske medalje, što je najveći uspeh u istoriji boksa na ovim prostorima.

Ante Josipović je osvojio „zlato“, Redžep Redžepovski „srebro“, a Mirko Puzović i Azis Salihu „Bronze“. Selektor je bio legendarni Mate Parlov. Zahvaljujući tom uspehu od države Srbije je dobio nacionalno priznanje. Trenirao je i reprezentaciju i za igre u Barseloni 1992, ali se u Španiju nije otputovalo zbog sankcija.

Po povratku u rodni grad 1973. godine posvetio se treniranju mladih, a bio je i trener prvog tima. Kao dugogodišnji predsednik Bokserskog kluba „Metalac“ kao i trener izveo mnoge generacije vrsnih boksera i doprineo razvoju i sportskom uspehu kluba.


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *