VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Boks Ostali sportovi

Bokserski dan u Valjevu: Treći memorijal Slobodan Lazić Cimer i 2. kolo lige Beograda

Nedelja, 29. oktobar 2023. godine od 14:00 časova, Valjevo, Hala sportova „15. septembar“.

Izuzetno posećen sa uparenih 88 takmičara, kroz 44 borbe iz 20 klubova Treći memorijalni bokserski turnir „Slobodan Lazić Cimer“ i drugo kolo lige Beograda, ispunio je nedeljno popodne u Hali sportova „15. septembar“ u Valjevu. Sa trenerima i tehničkim osobljem gostovalo je preko 100 učesnika prezadovoljnih organizacijom, kvalitetom i izuzetno velikim brojem takmičara na turniru.

Žiri turnira: GORAN MEŠANOVIĆ, DRAGAN TOMAŠEVIĆ i ZORAN PIVIĆ imao je odgovoran zadatak da od kvalitetnih borbi izdvoji najbolje na Trećem Memorijalnom bokserskom turniru „Slobodan Lazić – Cimer“ 2023.:

  • Najbolji bokser turnira proglašen je: NIKOLA VUJAČIĆ, takmičar Kluba borilačkih veština „Akademije Vitez“ Bokserskog kluba Kovin

  • Pehar najboljeg tehničara turnira poneo je SLAVKO ROGULjIĆ, član Bokserskog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda.

  • Najbolji bokserki par na turniru su: MARKO MILINKOVIĆ, takmičar Bokserskog kluba „Živojin Mišić“ iz Mionice i LUKA MILANKOVIĆ, takmičar Bokserskog kluba „Gvozdeni puk“ iz Beograda.

Pehare najboljima na Trećem Memorijalnom bokserskom turniru „Slobodan Lazić – Cimer“ 2023. uručili su:

– VLADIMIR LAZIĆ, sin Slobodana Lazića – Cimera, kome je posvećen ovaj Memorijalni turnir, legendarnog boksera i trenera iz Valjeva, trenera bokserske reprezentacije Jugoslavije, nekadašnji prvak SFRJ u polusrednjoj kategoriji, na čelu nacionalne selekcije koja je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine osvojila čak četiri medalje. Boksom se aktivno bavio od 1957. do 1973. godine i bio je član Bokserskih klubova Radnički, Metalca i Partizana. Prve četiri godine bio je neporažen, a na oko 300 mečeva, čak 240 puta iz ringa je izlazio kao pobednik. Nikada se nije predao a samo jedan meč izgubio je prekidom.

– ŽIVORAD JELESIJEVIĆ – Žika Šnicla, nosilac bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu 1973. godine. U prvom kolu savladao je Šrajbera (SR Nemačka) jednoglasnom odlukom sudija, potom je nokautirao u prvoj rundi sovjetskog asa Bičkova. U polufinalu Jelisijević je, u izjednačenoj borbi, poražen od budućeg prvaka Evrope Šandora Čjefa (Mađarska). Na Balkanskim igrama u Atini, Jelesijević u velteru, gubi na poene od Terjanosa (Grčka). Jelisijević je i vice šampion Jugoslavije u velteru. U finalu je izgubio na poene od Marijana Beneša. Jelesijević je 1975. godine i prvak Beograda, osvaja bronzanu medalju na turniru Crni dijamant u Poljskoj. List Varšavski sport ga stavlja na drugo mesto evropskih boksera u velter kategoriji. U anketi beogradske Politike je na četvrtom mestu najboljih boksera Jugoslavije, a za beogradski Sport je najbolji velteraš u zemlji. Novine su pune tekstova o Žiki Šnicli, kako ga Valjevci znaju i zovu. Bio je izuzetan borac u ringu, žestokog udarca podjednako i levom i desnom rukom. Borbe je brzo završavao nokautom. Jedesijević je 1974. prvak Jugoslavije u polusrednjoj. U Banjaluci u finalu je nokautom u prvom minut savladao Bojovića (Borovo). Pre toga pobedio je Gašija (Priština), Tamininžića (Radnički, Bg). Posle Bencuna i Šukovića, ovo je treća titula prvaka države boksera Metalca. Jelesijević boksuje za reprezentaciju Jugoslavije protiv Poljske u Lođu (14:6), i gubi prekidom, zbog povrede arkade, od Ribickog.Vice – šampion Jugoslavije y velter kategoriji bio je 1974, sedam puta državni reprezentativac, treći na turniru „Crni dijamant“ u Poljskoj, prvak Beograda. Sportista godine Valjeva je 1973, po izboru lista Napred . Prvak Jugoslavije u polusrednjoj kategoriji je 1974. Krajem godine prelazi u Beograd, u Crvenu zvezdu, u kojoj je nastupao više sezona. Drugi na Mediteranskim igrama i u Jugoslaviji bio je 1975. Od 1978. je oko 15 godina trener boksera Crvene zvezde.
i treći član žirija:

– GORAN MEŠANOVIĆ, član Upravnog odbora Bokerskog kluba „Metalac Valjevo“.

Za Bokserski klub „Metalac Valjevo“ nastupali su: Miroslav Ivanović, Nazar Janin, Goran Vasić, Uroš Ranković, Lazar Krstić i Goran Mitrović uz trenere:: Mihajlo Selaković, Jensen Ferati i Anto Tadić.

Turnir su uspešno sprovele sudije: Momčilo Jakovljević, Zoran Andrić, Marko Pavlović i Sava Nestorović.

Takmičarska komisija: Uroš Pušković i delegat: Anja Pušković.

Merioc vremena: Jelena Juriš i Nina Đoković.

Doktor: dr Dragan Novaković

Spiker: Zoran Pivić

Tehnička podrška: Milan Teofilović.
Predrag Stevanović, YU1VA.

Tekst: BK Metalac Valjevo

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *