VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Košarka

Bane Ratkovica podneo ostavku na mesto trenera Metalca

Branislav Ratkovica više nije trener Metalca. Mladi strateg podneo je neopozivu ostavku posle poraza od Novog Pazara, a ulogu šefa struke do kraja sezone obavljaće njegov dosadašnji pomoćnik, Saša Milićević.

Bane je u Valjevo stigao pretprošlo leto, čime je pokrenut jedan novi projekat u klubu i otvorena je nova etapa u njegovom postojanju. Prve sezone pod Ratkovicinim vođstvom, Metalac je izborio osmo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije, što je na kraju bio i više nego zadovoljavajući uspeh, s obzirom na to da visokih ambicija nije bilo.

Pored trenerskih zaduženja, koje je obavljao ulažući ogromnu energiju i trud, Bane je pokušavao da digne Metalac i u organizacionom smislu, međutim, prepreke na koje je nailazio, sputale su ga da u toj nameri nešto više napravi.

Dovođenjem igrača poput Uroša Lukovića, koga teško da bi ikada gledali u dresu Poskoka, a verovatno i u domaćem prvenstvu, doprineo je neposredno jačanju ne samo svog tima, nego i kompletne lige, odnosno, njenog kvaliteta.

Početak prošlog leta nije nagoveštavao nešto ozbiljnije namere da se napadne vrh, ali su se vremenom desile određene promene i Metalac je jesenas istakao kandidaturu za plasman u ABA2 ligu. Nažalost, posle nekoliko vezanih poraza na strani i kiksa u prethodnoj rundi, Valjevci su se odaljili od prve dve pozicije na tabeli.

Ipak, ostaće zabeleženo da je za vreme mandata Branislava Ratkovice valjevski klub posle par godina ponovo igrao završnicu turnira Kupa Radivoja Koraća, te da je statistički u KLS-u bio najdominantnija ekipa, koju su odlasci igrača, unutrašnji problemi i porazi od timova iz donjeg doma odvojili od vodećih pozicija. No, matematika je i dalje na strani Poskoka, te ćemo vrlo uskoro saznati epilog cele priče vezane za ovu sezonu.

FOTO: KK Metalac

Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *