VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Promene na Petom puku: Radnički imenovao novog šefa struke i dva zvučna pojačanja

Nedugo po završetku sezone 2023/24, fudbalski klub Radnički s Petog puka krenuo je u proces formiranja sastava za nadolazeće izazove, kada će narandžasto-plava četa preko novoformirane ZoneDrina” pokušati da se domogne višeg ranga, odnosno Srpske lige Zapad, u izuzetno jakoj konkurenciji.

Upravo iz datih razloga, uprava kluba nije prepuštala ništa slučaju, te je u ranoj predsezoni započela sklapanje igračkog i strukovnog mozaika. Dosadašnji trener Jovica Damnjanović napustio je Peti puk, te je na njegovo mesto došao provereni strateg Žarko Anđić, koji je tokom proteklih šest meseci s klupe predvodio mioničku Ribnicu. Rođeni Ubljanin svoju trenersku karijeru počeo je upravo u Jedinstvu iz svog rodnog mesta, da bi potom još vodio i lajkovački Železničar, kao i Strmovo, s kojim je bio drugoplasiran u Kolubarsko-mačvanskoj zoni.

Što se igračkog kadra tiče, zvanično su predstavljena dva pojačanja i to vrlo zvučna, čije će iskustvo igranja na višem nivou bez premca biti od krucijalnog značaja za Radnički.

Prvo od njih jeste prekaljeni štoper Dragomir Nikolić (1992, Valjevo), koji je u toku svoje bogate karijere nosio dres Metalca iz Gornjeg Milanovca, kruševačkog Napretka, Inđije, Drine Zvornik, Osečine, valjevske Budućnosti, a inače je prošao mlađe selekcije Partizana, nakon čega je prelaz u seniorski fudbal doživeo u Teleoptiku.

Drugo pojačanje narandžasto-plavih jeste iskusni veznjak Marko Janković (1988, Valjevo), dugogodišnja uzdanica valjevske Budućnosti, koji iza sebe takođe ima veliki broj klubova u kojima je igrao, a samo neki od njih su BSK Borča, Radnički Obrenovac, Loznica, Mačva Šabac, Banat Zrenjanin, Timok Zaječar, Radnik Surdulica… Najskorije je branio boje Budućnosti iz Dudovice.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *