VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Ostali sportovi Rvanje

Valjevski rvači uspešni na Prezident kupu

Proteklog vikenda u Beogradu održan je Prezident Kup u uzrastu U13 i U17 na kome je učešće uzelo 280 takmičara iz 8 zemalja.

Rvački klub Mladost nastupao je sa 10 takmičara i takmičarki i ostvareni su sledeći rezultati.

FOTO: RK Mladost

U uzrastu U17 u ženskoj konkurenciji Jana Vučićević osvaja zlatnu medalju. U finalnoj borbi savladala je dobro poznatu protivnicu iz RK Kragujevac. Anastasija Simanić dolazi do bronze što je bilo dovoljno za ekipno 4 mesto u ženskoj konkurenciji.

FOTO: RK Mladost

U uzrastu U17 u muškoj konkurenciji Pešić Ognjen nakon početne dve pobede u polufinalu se susreo sa Stevanom Kojićem iz zrenjaninskog Proletera koji je kadetski reprezentativac i osvajač medjunarodnih medalja. Meč je otvorio sa efektnim zahvatom dovodeći protivnika u podredjeni položaj u parteru, medjutim, iskustvo reprezentativca je presudilo nakon pokušaja da poveća vodjstvo i iz kontra napada Kojić ga zadržava u tuš poziciji. U borbi za treće mesto Pešić je odneo pobedu. Stanojević Ognjen takodje dolazi do bronze uz 3 pobede i jedan poraz. Ostaje žal za medaljom Veljka Mitrovića koji je sa početne dve pobede i dva poraza zauzeo peto mesto.

U uzrastu U13 medalja bronzana medalja za Uroša Melentijevića koja sija kao zlato jer je prva za ovog mladog momka.

– Sve u svemu ekipno 8 mesto u uzrastu U17 od 28 timova što je zadovoljavajuće. Naravno naša rvačka upornost nam ne dozvoljava da na ovome stanemo već nastavljamo u istom ritmu do prvenstva države. Narednog vikenda u subotu u Omni Centru organizatori smo Prvenstva Centralne Srbije koje je kvalifikacioni turnir za prvenstvo države. Zlato Jane Vučićević je veliki podstrek za dalji rad sa ženskom selekcijom – rekao je trener Darko Pantelić.

FOTO: RK Mladost

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *