VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Ostali sportovi

Valjevci pišu istoriju

Predstojećeg vikenda će se na Novom Beogradu održati turnir u fleg fudbalu (bezkontaktnoj verziji američkog fudbala) prijateljskog karaktera u kategorijama U13 i U15 ( do 13 i 15 godina ) pod nazivom Otvoreno prvenstvo Beograda.

Naš tim iz Valjeva, Vukodlaci, prihvatili su učešće na ovom turniru sa velikim oduševljenjem na kome će se takmičiti sa sledećim ekipama: Bajmok Blacks, Inđija Indians, Kragujevac Wild Boars, Beograd Vukovi, Zemun Plavi Zmajevi i Novi Beograd Orlovi.

U istoriji Američkog fudbala u Valjevu, ovo je prvi put da će Valjevo imati svoje predstavnike u U13 kategoriji ( kategoriji do 13 godina ) i ovo je ogromna stvar za ovaj sport u našem gradu kao i sjajna prilika za promociju, jer su ovo deca koja pišu istoriju sporta u svom gradu.

Treneri Lazar i Uroš ističu da im je pre svega cilj razvijanje dece, njihovo druženje, upoznavanje sa vršnjacima i uživanje u sportu. S obzirom da je ovo prvo takmičenje na kome će učestvovati kao klub, ne očekuju previše, a nadaju se da će ovo biti pokretačka sila koja će dovesti još dece u klub i koja će pomoći širenje ovog sporta kako u Valjevu tako i u Srbiji.

Dečaci i devojčice koje će predstojeću nedelje braniti boje Valjeva i Vukodlaka su: Ranko Spasojević, Nenad Antonić, Petar Obradović, Petra Obradović, Luka Šćekić, Andrija Nikolić, Jakov Patrić, Vuk Nastić, Jakov Nešković i Isidora Smolović na čelu sa glavnim trenerom Lazarom Mandićem, ofanzivnim koordinatorom Urošem Spasojevićem i pomoćnim trenerom Draganom Ninkovićem.

Turnir se igra u nedelju, sa početkom od 13 časova na sportskom kompleksu na Bežanijskoj kosi.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *