VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Košarka

U okviru KRK, izložba povodom 100 godina košarke u Srbiji

Tokom završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, koji se održava u Nišu, premijerno je predstavljena izložba povodom 100 godina košarke u Srbiji. Izložba je otvorena od 12 do 18 na Trgu Kralja Milana, gde će posetioci moći da uživaju sve do subote.

“Nišlije premijerno imaju priliku da vide izložbu, a kasnije će biti postavljena u gradovima širom zemlje, kao i u svim mestima gde budu takmičenja u basketu 3×3. Ljubitelji košarke imaće priliku da vide neke stvari iz arhive jugoslovenske i srpske košarke koje do sada nisu viđene, zatim trofeje, medalje, dresovove, patike i još mnogo toga zanimljivog”, rekla je predstavnica Košarkaškog saveza Srbije Jovana Daković Ćirilović.

FOTO: KSS

Prva košarkaška utakmica u Srbiji odigrana je pre 99 godina u dvorištu OŠ “Kralj Petar I”. KSS će u narednom periodu obeležiti ovaj jubilej na više načina.

Posebna pažnja biće usmerena ka dresovima nacionalnih timova, gde će svoju priliku imati i dizajneri. Naime, KSS će 4. maja raspisati konkurs za izradu idejnog rešenja takmičarskog dresa nacionalnih selekcija, kojim će biti obeležena stogodišnjica košarke u Srbiji.


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *