VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

Talentovani centar stigao u Valjevo

Mihailo Mušikić (213 cm, 21) je nova akvizicija Metalca za sezonu 2023/24! Supertalentovani centar prethodnu sezonu započeo je u ekipi Mege, da bi tokom Superlige nastupao za OKK Beograd, kao pozajmljeni igrač pomenutog ABA ligaša.

Rođeni Kraljevčanin proveo je nekoliko godina u omladinskom pogonu jednog od naših predstavnika u regionalnom takmičenju, u sezonama 2020/21 i 2021/22 nosio je dres “Klonfera“, a zanimljivost je i ta što je još jedan u nizu košarkaša koji su, predstavljajući svoje tadašnje klubove, nastupali na Juniorskom turniru u Valjevu, nakon čega su posle određenog vremena u datom mestu i završili, kao prvotimci “Poskoka“.

FOTO: ABA liga

Mihailo u svom dosijeu ima i zavidne reprezentativne uspehe, pošto je prethodnog leta sa U20 selekcijom Srbije osvojio Evropski šampionat B divizije u Gruziji.

Pretprošla sezona je za novog igrača Metalca bila statistički najbolja u dosadašnjoj karijeri, gde je beležio 14.5 poena, 6.7 skokova i 2.6 asistencija po meču. Ono što Mušikić donosi u igri svog novog tima svakako jeste raznovrstan napadački arsenal, što se pored aktivnosti u reketu odnosi i na šut spolja, koji je za igrača visine 213 cm na zavidnom nivou, a uz to karakteriše ga i dobra kontrola skoka, sposobnost da razigrava saigrače i solidno snalaženje u odbrambenim zadacima.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *