VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

ŠTA SE TO DESILO: Neočekivani crveni alarm u KK Metalac

Ni puna nedelja nije prošla od starta priprema simbola Valjeva, KK Metalac, a potpuno neočekivano, stigli su ogromni problemi.

Deluje da su visoke ambicije Valjevaca sada prerasle u maštu, jer je klub u jednom danu ostao bez predsednika, igrača, ali i trenera.

Razlog za čitav haos u klubu je kašnjenje u pravdanju sredstava, koje je klub dobio od grada za drugi kvartal. Metalac jeste podneo izveštaj, ali očigledno kasno, pa će se, u slučaju da se nekako ne nađe rešenje, valjevski klub oprostiti od budžetskih para u naredne dve godine.

Predsednik kluba Vladan Janković, podneo je ostavku nakon što za ovaj slučaj, barem za sada, nije bilo nikakvog rešenja.

Kao posledica svega toga, KK Metalac su napustili gotovo svi igrači, zajedno sa trenerom Branislavom Ratkovicom, kome je sve ovo i te kako teško palo. Ratkovica se sa oduševljenjem vratio u Valjevo, što je i sam istakao u više navrata. Napravljen je respektabilan sastav kojim je bio zadovoljan i motivisan za rad, ali je sve to sada palo u vodu.

FOTO: Youtube

U klubu su od igrača ostali samo Bajić, Janković i Teofilović.

Prvobitne ambicije koje su bile napad na vrh tabele Košarkaške lige Srbije, kao i plasman u ABA 2 ligu, pale su u vodu i sada se klub nalazi u ogromnom problemu, po pitanju samog ostanka u životu.

Sezona u najkvalitetnijem srpskom takmičenju počinje za oko mesec i po dana, a Metalac će hitno morati da pronađe trenera, predsednika, igrački kadar, ali i finansije da se sve to isprati.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *