VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

Sastav sve jači: Metalac ozvaničio dolazak iskusnog krila

Najveći valjevski košarkaški klub nastavio je sa formiranjem rostera za nadolazeću sezonu. Šesta akvizicija Metalca u letnjem prelaznom roku jeste Filip Đuran (198 cm, 31), još jedan donedavni član šampionske ekipe Zlatibora iz Čajetine.

Iskusni krilni igrač, koji iza sebe ima izuzetno bogatu karijeru, što internacionalnu, što među domaćim timovima, došao je u Valjevo s namerom da sa novim klubom napadne visok plasman u nacionalnom šampionatu. Upravo protiv Metalca, Đuran je odigrao svoju najbolju partiju prethodne sezone u plavo-narandžastom dresu, postigavši 27 poena i šutirajući pritom trojke 8/9.

Rođeni Beograđanin u Srbiji je nosio dres FMP-a iz Železnika, OKK Beograda i malopre pomenutog Zlatibora, gde je proveo prethodne dve godine, dok je van matične zemlje najviše boravio u Španiji, nastupajući za Melilju, Ljeidu, Korunju i Almansu, u Portugalu je igrao za Barselos, a u Švedskoj je branio boje ekipe Nešea.

Definitivno najjače oružje novog igrača u redovima Poskoka jeste šut van linije 6,75 metara, a kada se uvede u seriju pogodaka, postaje nezaustavljiv, bez obzira na to koliko ga čuvari pritisnu. Tokom sezone 2022/23 beležio je u proseku 9 poena, 4 skoka i 2 asistencije u Košarkaškoj ligi Srbije, šutirajući 56% za dva i 38% za tri poena, a slične brojke ostvarivao je i u regionalnom takmičenju.

FOTO: KK Metalac

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *