VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Ostali sportovi Rukomet

Rukometašice Metalca debituju u Super B ligi u nedelju

Rukometašice Metalca 2015 spremno očekuju svoj debi u Super “B” ligi, koji je zakazan za nedelju u 18 sati, kada će na svom terenu dočekati ekipu Temerina. Tim iz Valjeva je dodatno ojačan uoči nove sezone dolaskom Vanje Cvetković na poziciju čuvara mreže, koja je nedavno stigla iz Aranđelovca, kao i iskusne Marije Pošarac, koja se vratila rukometu nakon nekoliko godina pauze.

Uz to, Mirjana Obrenović se pridružila timu Dušana Novokmeta, čekajući samo neophodnu registraciju od strane Rukometnog saveza kako bi mogla da zaigra protiv Temerina.

Tokom priprema za novu sezonu, Metalac 2015 je odigrao dve kontrolne utakmice protiv ekipe Slovena iz Rume. Šef stručnog štaba, Dušan Novokmet, izneo je svoja očekivanja povodom početka Super “B” lige, istakavši:

– Počinjemo takmičenje u ligi protiv protivnica koje su na znatno višem nivou nego što je to bilo u Prvoj ligi Zapad. Kao što sam već rekao, očekuje nas veoma teška borba za opstanak jer ćemo igrati protiv vrlo kvalitetnih ekipa. Jedna od takvih je bez dileme i Temerin. Igračice su spremne, tu je i Mirjana Obrenović, za koju verujemo da će ovih dana stići i neophodna dokumentacija za njenu registraciju jer smo zahtev predali u Savez još prošle nedelje. Nema sumnje da će biti teško ali ćemo više detalja o svim protivnicama imati posle par kola kad se budu odgledali snimci sa odigranih utakmica – rekao je Novokmet.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *