VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** F1 Specijal

Propust čelnih ljudi šampionata ponovo na pomolu?!

Ross Brawn, F1 nije razmatrala situaciju oko niskih temperatura prilikom vikenda u Las Vegasu.

Sledeće nedelje karavan Formule 1 se seli put Las Vegasa. Velika nagrada Las Vegasa, koja će se po lokalnom vreme održati u subotu uveče, dok će evropski ljubitelji morati poraniti u nedelju kako bi pratili događaj. Formula 1 se ponovno vraća u Las Vegas, nakon ne baš impresivnih trka održanih 1981. i 1982. godine. Svi s nestrpljenjem očekuju glavni događaj na novoj stazi.

RUBRIKA F1 SPECIJAL

Ross Brawn, koji je bio visoko pozicioniran u FOM (Formula One Management) još od 2022. godine, a koji je istovremeno radio na organizaciji treće trke u SAD-u, izjavio je da nisu uzimali u obzir značajan pad temperature tokom noći – kada su planirali održavanje trke u novembru. Sve ovo može uzrokovati seriju nepredviđenih problema obzirom da je ovaj sport veoma egzaktan i komplikovan. Na konto ovog propusta, Ross Brown je izjavio sledeće:

“Jedna stvar koji nismo uzimali u obzir, a dobavljač pneumatika će morati da se bori sa tim, jeste da je noću veoma, veoma hladno. Obzirom da se trka održava u subotu uveče, gotovo sigurno će temperatura pasti na 3 do 4 stepena celzijusa. Već je jasno da će biti veoma hladno što će naterati bolide da rade u ovim izazovnim uslovima. Proizvođač guma moraće da napravi dodatan napor kako bi gume mogle da rade.” – kazao je Ross Brawn.

Snabdevač pneumatika, Pirelli, u svom saopštenju za ovaj trkački vikenda najavio da će biti puno žalbi od strane vozača. Ova situacija će svakako prijati onim vozačima koji dobro umeju da barataju sa nedovoljno zagrejanim pneumaticima.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *