VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal Intervju

Priče sa ”Pećine” (3. deo) – intervju sa Kristianom Močićem

Došlo je vreme za novi deo serijala ”Priče sa Pećine”, u kome ćemo malo bolje upoznati zimošnje pojačanje fudbalskog kluba Budućnost Krušik, talentovanog Kristiana Močića. Pomenuti fudbaler rođen je 7. februara 2000. godine u Ubu, pokriva obe bočne strane na terenu, a pre dolaska u Valjevo nastupao je za mlađe kategorije ubskog Jedinstva, Zvezdaru, te slovačke timove Vranov i Gabčikovo.

Januara ove godine pojačao je ”Staru damu”, donevši ogromnu energiju sa sobom, što je za rezultat dalo odličnu atmosferu u ekipi i shodno tome, sve bolje i bolje rezultate. O Kristianovim počecima, odrastanju u Rusiji, zanimljivostima iz karijere, kao i dosadašnjem mandatu u Budućnosti, čitajte u nastavku…

FOTO: Privatna arhiva

Kada si načinio prve fudbalske korake i ko je zaslužan za tvoje spoznavanje najvažnije sporedne stvari na svetu?

KM: Prve fudbalske korake načinio sam sa osam godina u Moskvi, tamo sam odrastao, išao sa ocem na utakmice, svuda me je vodio sa sobom kada je on igrao i tako me povukao fudbal.

Koga bi izdvojio kao svog fudbalskog idola, ukoliko imaš takvog?

KM: Moj fudbalski idol je Ronaldo (portugalski), mnogo mi se sviđa način njegove igre i njegov mentalitet.

Da li pratiš neke inostrane lige i klubove, imaš li omiljeni tim, bilo strani ili domaći?

KM: Pratim naravno, od inostranih klubova bi to bio Real, a iz naše lige Crvena zvezda.

FOTO: privatna arhiva

Imaš li neki hobi, kako provodiš slobodno vreme van treninga i drugih obaveza?

KM: Volim da treniram, da radim na sebi. Slobodno vreme provodim sa porodicom, devojkom i društvom.

Boravio si neko vreme u Slovačkoj, noseći dres Vranova i Gabčikova. Da li ti je bilo teško da se prilagodiš na potpuno novu sredinu? U kakvom ti je sećanju ostala ta država, što u fudbalskom, što u nekom opštem smislu?

KM: Prvi moj mandat u Slovačkoj je bio veoma dobar i lako sam se snašao, imao sam tu kraj sebe braću Ristovski, koji su me dočekali u klubu, pa mi je sve bilo dosta lakše. Naučio sam brzo jezik i snašao sam se dobro i dobro su me prihvatili svi. Slovačka mi je ostala u lepom sećanju, što fudbalski, što u svakom drugom smislu.

FOTO: FK Budućnost Krušik

Takoreći si naš komšija, pretpostavljam da je igranje ovde olakšica u pogledu blizine i porodice i prijatelja. Kako ti se čini Valjevo kao sredina?

KM: Jeste, mnogo se lepo osećam, sve mi je blizu, sve stižem, imam dosta slobodnog vremena. Valjevo je mnogo lep grad, sviđa mi se ovde.

Kako si zadovoljan dosadašnjim tokom polusezone, koju bi utakmicu izdvojio kao najdražu, kroz ovih par meseci? Možda je rano za takvo pitanje, ali, da li sebe vidiš u Budućnost Krušiku na neke duže staze?

KM: Zadovoljan sam ovom polusezonom i kako rade šefovi s nama, atmosfera je vrhunska u ekipi, dobro treniramo, dobro igramo, hvala bogu, sve u svemu je dobro. Izdvojio bih utakmicu sa FAP-om gde smo ”poginuli” na terenu i došli do trijumfa, a pored toga i mečeve sa Ariljem i Tutinom, gde smo gubili i preokrenuli rezultat u našu korist i tako dolazili do pobede. Što se drugog pitanja tiče, jeste još rano, videćemo.

Zahvaljujemo se Kristianu na izdvojenom vremenu i sjajnoj saradnji i želimo mu puno sreće i uspeha na svakom planu!

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *