VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Ostali sportovi

Nove medalje za valjevske strelce, elita u Mionici

Valjevski strelci sjajni su bili i na prvenstvu Srbije u B programu za kadete i mlađe juniore koje je prethodnog vikenda održano u prestonici u organizaciji SK Crvena zvezda. Ovaj događaj je uvertira za državno prvenstvo koje će u subotu i nedelju uslediti u mioničkoj hali, što će omogućiti lokalnom stanovništvu da se bolje upozna sa ovim trofejnim sportom.

Strelci su se u Beogradu najpre prvog dana nadmetali u disciplini vazdušni pištolj. Ženska kadetska ekipa SK Valjevo 1880 zauzela je prvo, a ista ekipa u kategoriji mlađih juniorki drugu poziciju. Pojedinačno, najbolji rezultat ostvarila je Lenka Đurđević, kojoj je i pored identičnog broja upucanih manji broj unutrašnjih centara koštao treće pozicije.

U izuzetno jakoj konkurenciji kod muškaraca Filip Pavlović je bio šesti, a podatak po kojem je iza sebe ostavio i reprezentativce koji su se okitili medaljama na nedavno završenom Evropskom prvenstvu dovoljno govori o kvalitetu nastupa. Drugog dana u disciplini vazdušna puška sjajan je bio Marko Jolačić osvojivši drugu poziciju iza Stefana Agovića u konkurenciji mlađih juniora.

U organizaciji valjevskog kolektiva mionička hala ovog vikenda ugostiće najbolje srpske strelce. Pored Zorane Arunović, Ivane Anđušić Maksimović, Damira Mikeca i mnogih drugih osvajača medalja na velikim takmičenjima Mioničani će biti u prilicu da vide i kako u tehničkom aspektu izgleda organizacija vrhunskih streljačkih takmičenja.

“Valjevo nema sportski objekat koji zadovoljava sve uslove Streljačkog saveza Srbije i bili smo prinuđeni da ovo prvenstvo održimo u Mionici. Pripreme za ovo takmičenja traju već dva meseca, a imamo podršku i Grada Valjeva i Opštine Mionica. Na ovom prvenstvu će biti kompletna streljačka elita Srbije što znači da ćete imati priliku da uživo vidite kako izgledaju vrhunska takmičenja”, kaže sportski direktor SK Valjevo 1880 Miodrag Lazić.

Nakon što su prethodnih godina Valjevci organizovali slične događaje u „Omni centru“ ovoga puta odluka je da se sport popularizuje i u Mionici, čija nova hala omogućava organizaciju državnog prvenstva A kategorije. Ovo će biti prilika i za mnoge dečake i devojčice da se bolje upoznaju sa streljaštvom, sportom koji se zbog brojnih uspeha u žiži naše javnosti nalazi u toku trajanja Olimpijskih igara.


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *