VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Narandžasto-plavi imaju novog šefa struke: Iskusni trener stigao na Peti puk

Takmičenje u Kolubarsko-mačvanskoj zoni za valjevski Radnički nije počelo na najbolji način, osvojena su samo četiri od mogućih dvanaest bodova iz prva četiri kola, što je upalilo alarm na Petom puku i dovelo do reforme na klupi. Dosadašnji šef struke, Kosta Marković, podneo je ostavku, usled čega je dugogodišnji zonaš krenuo u poteru za novim strategom.

Nije se dugo čekalo na vest o novom treneru, pošto je saradnju sa Radničkim dogovorio preiskusni stručnjak i nekada veoma uspešan fudbaler, Osečanac Vladica Petrović Struja (52). Za vreme igračkih dana, nosio je dres valjevske Budućnosti, beogradskog Obilića, Loznice, portugalskih Tirsensea, Vijanensea i Nasionala, te grčkog Etnikosa iz Pireja.

Kada je reč o njegovoj trenerskoj karijeri, vodio je mnoge klubove iz vrha domaćeg fudbala, ali i u inostranstvu. U više navrata, bio je na klupi Metalca iz Gornjeg Milanovca, Novog Pazara, valjevske Budućnosti i lajkovačkog Železničara, a bio je i u Drini Zvornik, Loznici, Osečini, Divcima, dobanovačkoj Budućnosti, grčkoj Larisi i Eolikosu, što kao prvi, što kao pomoćni trener.

Njegov sin Đorđe već duže vreme vodi brigu o mlađim selekcijama kluba s Petog puka. Radnički za vikend gostuje ekipi Lipolista, koja je prvenstvo otvorila s učinkom od dve pobede i dva poraza.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *