VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Košarka

Metalac u nastavku sezone jači za Branislava Vujadinovića

Branislav Vujadinović je najnovije pojačanje Metalca!

Američki đak, koji je svoje akademsko školovanje i košarkašku karijeru započeo na koledžu Asampšn, u Valjevo stiže iz slovenačke Krke, za koju je igrao prvi od nekoliko turnira ABA2 lige ove sezone.

Inače, rođeni Zemunac je prve profesionalne korake napravio u dresu kraljevačke Sloge, u sezoni 2020/21, da bi naredne godine prešao u redove rumunske ekipe, Mirkureja Čijuk, u čijem dresu je beležio sjajne brojke – 15 poena, 6 skokova i 4 asistencije po utakmici.

Vujadinović slovi za ol-araund igrača, radi sve na terenu, dobar je u šutu spolja, prati kretanje saigrača i shodno tome pravi dobru selekciju poteza, a u odbrani je isto vrlo aktivan i ima brze ruke, što garantuje i poneku ukradenu loptu na meču.

Došao je u ispomoć ambicioznom timu Metalca, usled situacije s talentovanim bekom Altinom Islamovićem, koji je sjajno otvorio sezonu, ali će zbog povrede odsustvovati nešto duže vremena s terena.

Priliku da upiše prve minute u dresu novog kluba, Vujadinović će imati koliko sutra, na gostovanju Dunavu u Staroj Pazovi, u okviru 8. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Početak ovog meča zaklazan je za 18 časova.


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *