VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Fudbal

Lepa i zdrava fudbalska priča u Valjevu – OFK Senjak predvođen mladim snagama u Okružnoj ligi

Fudbal je bez premca najpopularniji sport, kako u našoj državi, tako i u ostalim delovima naše planete. U vremenu gde su bogati i siromašni zamenili uloge, pa jedni trče za tim famoznim komadom kože, dok ih drugi nemo posmatraju s tribina, ono malo preostale lepote što krasi najvažniju sporednu stvar na svetu, sačuvano je na terenima onih liga u kojima je plata pobeda, a bonusi su igra, druženje i vreme provedeno kraj prijatelja, u najlepšem mogućem ambijentu.

Ovog puta, reč je o petom rangu domaćeg fudbala, Kolubarskoj Okružnoj ligi i o OFK Senjaku, koji je već nekoliko sezona deo iste. U mlađim kategorijama, ovaj klub beleži godinama sjajne rezultate, a nedavno je kao potvrda svega toga došla i pobeda kadeta nad Kačerom iz Belanovice, sa neverovatnih 51:0. Dovoljno je reći i to da je naš reprezentativac, Matija Nastasić, svoje prve fudbalske korake načinio na terenima iza Opšte bolnice Valjevo, koji su dom junaka naše današnje priče.

Kada je reč o seniorskom timu, ideja Predraga Simića, Milana Jovića i Dragana Mitrovića, koji sa sobom vuku i više nego bogate igračke karijere, a sada su nadležni za razvoj omalenog fudbalskog kluba iz Valjeva, bila je da ,uprkos tome što druge ekipe iz istog ranga neretko u proseku imaju preko 30 godina i često su sačinjene od prekaljenih asova u poznim igračkim danima, ili pak, lokalnim momcima koji su deo te lige već duže vreme, uplivaju u takmičenje sa veoma mladim snagama, ma šta god im to donelo.

Osvrnućemo se na meč 12. kola Kolubarske Okružne lige, odigran proteklog vikenda između Rubribreze i Senjaka. U prvoj postavi valjevskog tima našla su se tri dečaka rođena 2006. godine i po dva rođena 2005. i 2004. godine! Pomenuta liga samo je jedan rang ispod zone, a dva ispod Srpske lige Zapad, koja spada u grupu ”profesionalnih”. Treneri ekipe iz Zlokućana zaključili su da teško da postoji bolja opcija, ukoliko žele da u vatru seniorskog fudbala guraju klince, od igranja ovog prvenstva, koje je dovoljno ozbiljno da prevazilazi nivo ”lige bez briga”, a taman je toliko ispod malo izazovnijeg fudbala, čime je prava mera za jednog i dalje previše mladog igrača.

U Rubribrezi je domaći tim slavio rezultatom 4:2, ali daleko od toga da su fudbaleri Senjaka nadigrani. Vodili su u dva navrata, no, ovog puta im je upravo presudilo neiskustvo, koje proizilazi iz mladosti, uz nekoliko upitnih sudijskih odluka. Strelci za goste bili su Žarko Marković i Filip Đukić. Nije prvi put ove sezone da Valjevci ispuste pobedu u samoj završnici utakmice, te su vrlo lako mogli da se nađu do sada i u gornjem delu ligaške tabele. Ipak, sezona je duga, a ukoliko nastave sa dobrim partijama i u nastavku, to sigurno neće proteći nenagrađeno. U narednoj rundi, na stadion Senjaka dolazi Proleter iz Bajevca, što će biti dobra prilika za domaće da prigrabe novu pobedu u prvenstvu.

Malopre pomenuti meč protiv Rubribreze, za valjevski tim počeli su: Žunjić, Jeremić, Rosić, Simić, Đukić, Milutinović, Stanković, Milićević, Gligorijević, Stjepanović i Žarković.


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *