VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Vaterpolo

Juniori Srbije šampioni Evrope – Kovačević postigao 2 gola u finalu

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije je prvak Evrope u konkurenciji igrača do 19 godina. Iako su samo trojica igrača 2003, a ostali 2004. i mlađi puleni trenera Uroša Stevanovića su pokazali kvalitet, borbenost, srčanost, imali su atmosferu koja ih je dovela do uspeha.

Na Evropskom prvenstvu koje se igralo u Podgorici, za reprezentaciju Srbije igrala su četiri Valjevca, trojica su igrači Vaterpolo kluba „Valis“ Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo i Bogdan Gavrilović, dok Petar Stanić igra za VK „Šabac“.

Finale sa odličim Špancima je bio pravi rat živaca, sjajna igra odbrana u kojima je dominirao Virijević sa 11 odbrana. Igrač manje se popravljao kako se utakmica odvijala, Španija u poslednjoj četvrtini pet puta nisu iskoristili igrača više, Srbija je dve svoje prilike od četiri iskoristila.

Španija je vodila samo 1:0 a potom su Kojić bombom iz daljine i Kovačević sa dva igrača više, kada je Španija bila bez golmana, preokrenuli rezultat. Gavrilović je realizovao igrača više za 3:1 I tada je počela trka Španaca za izjednačenjem. Posle njihovog gola Baucalo je postigao sjajan gol, dijagonalom u raklje. Uporni rival se nisu predavali, za 40 sekundi su sa dva gola izjednačili. Kada se činilo da će remi biti na poluvremenu, Kojić je u poslednjoj sekundi postigao gol za TV špice.

Maraš se zatim prdiružio strelcima sjajnim udarcem za 6:4, potom je uporni Urošević iskoristio igrača više za 7:5. Umor i lične greške su stizale Srbiju, Španija se još jednom vratila I sa 7:7 se ušlo u završnih osam minuta.

Odmah je Kovačević ispalio bombu za 8:7 I vrlo brzo je stiglo izjednačenje. Bilo je 8:8 nepunih šest minuta pre kraja. Počela je igra živaca, srpski igrači su izbacivani redom. Crveno karton je dobio prvo trener Stevanović, u finišu i Gavrilović. Konačno, dobro čuvani kapiten Martinović je dobio malo prostora I 2,02 do kraja sa igračem više postigao pobednosni gol. Velikim naporom prednost je sačuvana I usledilo je slavlje.

Da sve bude lepše kapiten Martinović je proglašen za najboljeg igrača šampionata.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *