VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Odbojka

Istorijski uspeh: Odbojkaši Tehničke škole osvojili Međuokružno prvenstvo i plasirali se na Državno

Da sportsko Valjevo i te kako ima čime da se ponosi, tvrdnja je koja se dokazuje iz dana u dan. Ovog puta, upuštamo se u priču koja se tiče školskog sporta, gde su odbojkaši Tehničke škole iz našeg grada ostvarili istorijski uspeh, pošto su danas, u Loznici, podigli trofej namenjen prvaku Međuokružnog prvenstva!

U izuzetno jakoj konkurenciji, dečaci, koje je vodila profesorka fizičkog vaspitanja Milica Miletić, učinili su nešto što niko pre njih nije, te su osvajanjem pomenutog takmičenja obezbedili plasman na Državno prvenstvo, odnosno Školske Olimpijske igre, početkom predstojeće godine, gde će odmeriti snage sa najboljim školskim timovima u našoj zemlji.

Zlatni momci su u polufinalu priredili neverovatan podvig, savladavši Sportsku gimnaziju, čiji je tim sačinjen od kadetskih i juniorskih reprezentativaca Srbije, sa 2:0 u setovima (25:23, 25:15), dok su dominantnu igru prikazali i u finalu, kada su za protivnika imali Tehničku školu iz Sremske Mitrovice, od koje su bili bolji takođe bez izgubljenog seta – 2:0 (25:21, 25:15).

Šampionski pehar podigao je kapiten Stefan Jaćimović (III-5), a ostali protagonisti ove valjevske odbojkaške bajke, čija će imena biti ispisana zlatnim slovima u istoriji valjevskog sporta, jesu: Luka Knežević (III-2), Dušan Ranković (III-2), Luka Lukić (II-1), Luka Antonić (III-4), Luka Kešelj (III-4), Ivan Stojanović (II-5), Nikola Đurić (I-5), Ivan Lukić (I-1) i Velibor Matić (IV-1).

Čestitke dečacima, njihovoj nastavnici, kao i školi, na postignutim rezultatima!

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *