VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

Iskusni strateg preuzeo kormilo Metalca

Košarkaški klub Metalac ima novog trenera, a u pitanju je iskusni strateg Srđan Flajs (1975), koji na klupi menja nedavno neljudski otpuštenog Sašu Milićevića. Po odlasku mladog stručnjaka iz ekipe, inicijalno je dogovoreno da kormilo preuzme klupska legenda Mihailo Poček, međutim, ponovo su se čelni ljudi (ili pak čelni čovek) zaigrali.

Flajs je u trenerskom poslu već više od dvadeset godina, pošto je sa svega svojih osamnaest imao prvi angažman i to u mlađim selekcijama beogradskog Beovuka. Tu je stekao potpunu afirmaciju i vrlo brzo bio i glavni šef struke prvog tima.

FOTO: Košarkaški kamp Teo4

Samostalno je vodio nekadašnji Superfund, a ulogu pomoćnika imao je u mnogim velikim klubovima u regionu i šire – Vojvodina Srbijagas, Crvena zvezda (saradnja sa Mihailom Uvalinom), Lijetuvas Ritas (saradnja s Aleksandrom Džikićem), Mega (saradnja sa Dejanom Milojevićem), Budućnost Podgorica (u dva navrata, sarađivao sa Aleksandrom Džikićem, a potom 2021. i sa Dejanom Milojevićem), Lijetkabelis (saradnja sa Nenadom Čankom), nekadašnji Atlas

Ima iskustvo i kada je reč o radu s reprezentacijama, pošto je u sezoni 2007/08 vodio U19 selekciju Libije, a što se tiče matične zemlje, bio je asistent selektora U20 nacionalnog tima tokom 2011. i 2012. godine.

Što se tiče njegove trofejne vitrine, što kao prvi trener, što kao pomoćni, osvajao je sledeće – B liga sa Superfundom u sezoni 2009/10, ABA liga sa Budućnošću u sezoni 2017/18, šampionat Crne Gore u sezoni 2020/21, dva puta crnogorski kup (2017/18, 2020/21), i Kup Radivoja Koraća s Megom u sezoni 2015/16.

Debitantski nastup na klupi Metalca Flajs će imati već u petak, kada Poskoci gostuju kraljevačkoj Slogi.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *