VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka Valjevci u svetu

Đokić podneo ostavku na mesto trenera Spartaka

Prošlogodišnji vicešampion AdmiralBet Košarkaške lige Srbije i ove sezone prvi favorit za osvajanje pomenutog takmičenja, subotički Spartak, u poslednje vreme nije beležio rezultate shodno očekivanjima i ambicijama. To se ne odnosi na regionalno prvenstvo drugog ranga, u kom su savladali dosta jake rivale u vidu Heliosa iz Domžala i Sutjeske iz Nikšića, u okviru prvog turnira ABA 2 lige, održanog upravo na severu naše zemlje.

Plavi golubovi, kako glasi nadimak ove ekipe, u sklopu domaćeg šampionata poraženi su na tri od ukupno šest odigranih utakmica, i u pitanju su, u sva tri slučaja, bila gostovanja – Vojvodini u Novom Sadu, Metalcu u Valjevu i Zlatiboru u Čajetini. Upravo poslednje od navedenih, koje je bilo i najskorije, dovelo je do određenih promena u Spartaku – iskusni strateg Vladimir Đokić podneo je neopozivu ostavku na mesto trenera, preuzevši odgovornost i svalivši neuspehe na sebe.

Vladimir Đokić (FOTO: KK Spartak/KLS)

On je na klupu tima za koji je nekada nastupao tokom igračke karijere, i to sa velikim uspehom, ostavivši i te kako dubok trag, došao u aprilu, zamenivši čuvenog ”Struju”, Željka Lukajića, te osvojivši drugo mesto u KLS-u i na taj način obezbedivši učešće u Drugoj ABA ligi.

U Subotici se preko leta predano radilo na sastavljanju rostera koji će moći da bude konkurentan i visokoplasiran na oba fronta i tako nešto je na kraju i sprovedeno u delo, govoreći isključivo o imenima i njihovoj zvučnosti. Zadržan je kostur ekipe iz prethodne sezone, sa samo dvojicom igrača koji su tu od početka projekta ”renesanse subotičke košarke”, Aleksandrom Sokolovićem i Filipom Barnom. Ostali su takođe i Miloš Milisavljević, Andrija Bojić, Vojin Medarević i Ilija Milijašević, a angažovani su Dušan Kutlešić, Marko Tejić, Slaven Čupković, Dušan Radosavljević, Pavle Stepanović, Aleksa Ilić i Aleksandar Cvetković.

Dobra popunjenost na svim pozicijama, dokazani košgeteri, neki od najperspektivnijih domaćih mladih igrača, uz trenera o kome dovoljno govori pozamašna biografija, ipak nisu bili garancija pozitivnih rezultata. Problem je u neku ruku verovatno predstavljala i raspodela uloga, ego igrača koji su naviknuti na lidersku rolu, ali i zasićenost kod nekih od njih, što je moglo prouzrokovati i unutrašnje probleme, pa je do nekakve reforme moralo doći.

Osetio je to i Đokić, dajući otkaz i ostavljajući ekipi dovoljno vremena da se konsoliduje i da na vreme ispravi sve što se da ispraviti, sada pod komandom novog trenera, preiskusnog stručnjaka Vladimira Jovanovića, a vreme će pokazati efekat svih navedenih poteza.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *