VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Košarka

Ambiciozni projekat valjevske košarke – Metalac u pohodu na regionalnu ligu

Košarkaški klub Metalac u nedelju otvara novo poglavlje svoje duge istorije, gde u iščekivanju 75. rođendana kreće u pohod na najviše domete, shodno veličini imena koje nosi i koje reprezentuje grad Valjevo u najboljem mogućem svetlu godinama unazad, kako u svojoj državi, tako u regionu i šire.

Svesni težine reči koje se graniče sa obećanjem, Poskoci su spremni da se nose sa pritiskom, jer na kraju krajeva, to je temelj na kom se kasnije zida uspeh. Pobediti sebe je teže nego pobediti protivnika, a ako u tome uspeju na startu, mogućnosti su ogromne.

Tokom leta urađen je veliki posao i utrošena je enormna količina energije kako bi sve bilo na najvišem nivou, preko same igre, do organizacije oko kluba. Dovedeni su provereni igrači, izuzetno fizički spremni i sa uspešnim sezonama iza sebe, kako individualnim, tako i ekipnim. Selekcija je sprovedena efikasno, sa jasno zacrtanim profilima igrača na svim pozicijama.

Kada je reč o mestu plejmejkera, pored starosedelaca u vidu (odskora) kapitena Marka Bajića, Nemanje Jankovića i Aleksandra Teofilovića, doveden je Džorden Dafi, kao jedan od najboljih igrača slovačke lige. Velika prednost leži u tome što je reč o košarkašima raznolikih karakteristika, Dafi je mađioničar s loptom i ima odličan pregled igre, kao i šut, Bajić je sjajan u prodor igri i odbrani, a dvojica Valjevaca su pokazali i da su pri nešto manjoj minutaži spremni da daju svoj doprinos na obe strane terena. Na beku je doveden Čarls Mening, koji stiže iz NCAA košarke, kao ogroman potencijal, uz jednog od najboljih igrača Novog Pazara, nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije, Altina Islamovića.

Obojica su dobri šuteri, ubojiti košgeteri i predstavljaće veliku opasnost za protivnike Poskoka. Metalac će se na krilu oslanjati na Ibrahima Durma, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca na letnjim pripremama. Po građi tela i igri bi se mogao možda uporediti sa Markom Jošilom, bivšim igračem valjevskog kluba iz vremena igranja ABA lige.

Od visokih igrača tu su od prošle sezone mašina za blokade, Nikola Stefanović, kao i gorostasni centar Uroš Luković, koji je sve navijače Metalca obradovao svojim povratkom u klub početkom septembra. Kao jedan od najiskusnijih u timu, tu je i Marko Ilić, koji će po povratku iz povrede bez premca biti važan šraf u timu Branislava Ratkovice. Povreda je namučila i Radoša Šešliju, centra koji donosi dodatni kvalitet i nosi iskustvo igranja regionalne lige. Kao veliki talenat doveden je bivši junior Igokee iz Aleksandrovca, Stefan Simanić, koji se nametnuo novom treneru sjajnim igrama u prethodnom periodu. Saradnja do novembra je dogovorena sa maestralnim trojkašem, Ivanom Gavrilovićem, sa željom kluba da ista potraje i duže. Roster upotpunjuju talentovani Valjevci Vasilije Pajić, Mihailo Milutinović, David Ivković i Viktor Isailović.

KK Metalac poziva navijače da budu njihov šesti igrač tokom sezone kako bi nošeni energijom s tribina mogli da se dokopaju mesta koje vodi u regionalnu ABA2 ligu.

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *